Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT:s telenytt läggs ner

VLT:s resultatservice – med det klassiska telefonnumret 41 03 00 – har lagts ner. Anledningen är dels att tjänsten inte längre efterfrågas så mycket, dels att telefonsvararen VLT använder har passerat bäst före-datum sedan länge.

– Jag sörjer inte särskilt för det. Behovet finns inte på samma sätt längre i dag när det går att få reda på hur det går för de lokala lagen på internet, säger Pelle Hammarström, resultatansvarig på VLT.

Han har jobbat med telenytt sedan tidigt 90-tal och sett förändringarna.

– Före text-tv fanns på 70- och 80-talen när VSK eller VIK spelade bortamatcher gick det inte att komma fram till telenytt, det var sånt tryck. Så är det inte längre, konstaterar han.

Något speciellt minne med telenytt?

– Nja, inte direkt. Men det var roligt när jag blev omskriven av Niklas Andersson på Expressen i mitten av 1990-talet. Han ringde alltid telenytt när han var på resa utomlands någonstans för att få de senaste resultaten.

– Sedan händer det att folk ropar ”här kommer 41 03 00” när jag träffar dem på stan.

Pelle Hammarström kommer även i fortsättningen att administrera lokala tabeller i VLT.

Anders Öhlin