Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT:s tidningschef slutar

Thelma Kimsjö slutar efter fem år på posten. Hon är idag tidningschef för VLT, Arboga Tidning, Bärgslagsbladet, Sala Allehanda, Fagersta-Posten och Avesta Tidning har valt att säga upp sin anställning i samband med att Promedia fusioneras med Mittmedia.

Tack för mig!

Efter fem år är det nu dags för mig att sluta som tidningschef för VLT och systertidningarna i Arboga, Köping, Sala, Fagersta och Avesta. Jag gör det i samband med att vår tidningskoncern fusioneras med Mittmedia, som driver en rad tidningar och sajter i norra Sverige. I den nya organisationen finns inte min roll som tidningschef med ansvar för både redaktion och försäljning. Därför väljer jag att gå vidare från och med första februari.

Det är alltid vemodigt att lämna. På fem år hinner man möta och lära känna så många intressanta människor, läsare, kunder, medarbetare och kollegor. Dessutom har jag lärt mig att älska Västmanland och Avesta, ”vårt” hörn av Dalarna. Vart man än kommer finns det alltid ett piggt vattendrag, som porlar och forsar. Det har varit speciellt att jobba i en region med så mycket kraft i. Jag är övertygad om att det är en styrka som kommer att låta tala om sig än mer i framtiden. På bara fem år har jag t ex sett hur Västerås har växt så det knakar med attraktiva bostäder och ett fantastiskt restaurangutbud.

Två dramatiska nyhetshändelser kommer alltid att finnas med mig från den här tiden. Den stora branden i Västmanland 2014 och IKEA-morden 2015. Fruktansvärda händelser, men där jag känner stor stolthet över hur VLT och dess systertidningar och sajter blev navet i nyhetsrapporteringen långt bortom Sveriges gränser.

Närmast kommer jag att fördjupa mitt engagemang i Poppius Journalistskola där jag är ordförande sedan flera år. Just nu planerar vi att starta nyhetscaféer för flyktingar med ideella krafter för att sprida information om pressetik, tryck och yttrandefrihet i Sverige. En hjärtefråga för mig.