Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT slår rekord – tack vare er läsare: ”Fantastiskt roligt”

Trenden är tydlig – intresset för VLT växer rejält.
– Det är härligt att se att alla våra viktiga mätpunkter pekar uppåt, säger chefredaktör och ansvarig utgivare Daniel Nordström.

Annons

Anmäl text- och faktafel

2019 avslutades bra för VLT.

– Under 2019 ökade vi våra läsarintäkter jämfört med 2018. Vi låg också klart över budget för 2019, säger Nordström.

Nu har 2020 fortsatt ännu bättre. När de redaktionella siffrorna summerades för årets två första månader (januari och februari) konstaterades stigande trender gällande följande fokusområden som mäts regelbundet.

1) Trafik (totalt antal lästa digitala artiklar varje vecka av inloggade kunder).

2) Läsarvärde (antal digitala artiklar som många, det vill säga tusentals, läsare har konsumerat väl även ur tidsaspekt varje vecka).

3) Antal digitala kunder.

4) Procentuellt antal pluskunder som loggar in varje vecka.

5) Totala antalet prenumeranter.

– Vi har en mycket positiv trend just nu, vilket inte minst är resultatet av ett gediget arbete kring vårt innehåll där läsarna har gett oss värdefull information bland annat via vår stora läsarenkät hösten 2019. Allt beröm till mina duktiga medarbetare, säger Nordström.

Faktum är att vecka 9, den sista veckan i februari, var en hejdundrande rekordvecka för VLT med fantastiska mätsiffror. Trafiken har ökat med 29 procent i år, läsarvärdet med 35 procent, antalet digitala kunder med 6 procent, inloggade pluskunder med 6 procent och det totala antalet prenumeranter med 0,3 procent.

– I inledningen av 2019 hade vi ett tapp av kunder på cirka 7 procent. Vid utgången av året hade det minskat till 2,5 procent. Målet under 2020 är att ha en volymmässig tillväxt av kunder sett över hela året. Därför känns det fantastiskt roligt att vi nu kan se en tillväxt, vilket kraftigt ökar våra möjligheter att klara årsmålet, säger Daniel Nordström.