Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VLT-sporten sänder heta derbyt mellan IBF Västerås och Surahammars IBF: "Mycket känslor"

Imorgon onsdag är det dags för ännu ett hett innebandyderby i herrarnas division 1 när IBF Västerås ställs mot Surahammars IBF. Nu är det klart att VLT sänder matchen.
– Det är klart att det kommer vara extra mycket känslor, säger IBF Västerås tränare Nicklas Jonsson om matchen.

Sändningen från premiären av herrarnas division 1 mellersta Svealand där IBF Västerås och Skälby drabbade samman blev en succé.

Nu står det klart att VLT-sporten även livesänder onsdagens stekheta derby mellan IBF Västerås och Surahammars IBF i Bombardier Arena.

– Det känns otroligt kul! Vi är väldigt tacksamma för den satsningen ni gör, säger IBF Västerås tränare Nicklas Jonsson.

Hemmalaget har inlett säsongen på allra bästa sätt med två raka segrar och sex poäng. Målet är att ta sig tillbaka till allsvenskan.

Men en tufft hinder på vägen dit är Surahammar som även de är topptippade i serien. Onsdagens bortalag har också inlett säsongen med två segrar, varav en efter förlängning.

– Det är en tidig seriefinal, säger Jonsson skämtsamt.

– Nej, men det är klart att det kommer vara extra mycket känslor. Många spelare känner varandra och många har varit i båda klubbarna. Det sätter en extra prägel på matchen. Men vi måste samtidigt fokusera på vårat spel.

Förra säsongen vann IBF Västerås båda mötena lagen emellan. Det är ett revanschsuget Surahammar som kommer till Bombardier Arena på onsdag med andra ord.

– Det är två lag som börjat bra och vill vara med där uppe. Det ska bli spännande se var vi står, säger Suras tränare Glenn Wiman.

– Det är alltid kul och nånting extra att spela ett derby. Det är matcher man ser fram emot hela säsongen. Den här matchen är jäkligt viktig och betydelsefull för killarna i laget.

Matchen mellan IBF Västerås och Surahammars IBF startar 19.00 imorgon, onsdag. Sändningen drar igång 18.50 på vlt.se och kan ses av alla prenumeranter eller pluskunder på VLT eller någon annan av Mittmedias titlar.

LIVE-TV onsdag 18.50: Se derbyt mellan IBF Västerås och Surahammars IBF här