Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-guld i båtracing

Det borde inte ha varit möjligt. Med en helt ny båt han knappt hade sjösatt förut tog västeråsaren Mikael Bengtsson och hans navigatör Erik Stark i lördags guld i 3C Offshore-VM i Oskarshamn.

Inför lördagens tävlingar låg team Bengtsson/Stark i ledningen, 42 poäng före andraplacerade Marcus Johnsson/Lampen från Finland. Då fick de beskedet från arrangörerna de inte ville ha.

– De sa att det var lugnare ute på sjön än det varit i de två tidigare tävlingarna. Och eftersom det inte alls passar oss och vår båt så räknade vi bort oss själva där, säger Mikael Bengtsson.

Det hade de dock inte behövt göra.

För när de väl kom ut på banan märkte de att arrangörerna haft fel, och sjön betedde sig precis på det sätt spm passade Bengtsson/Starks båt.

– Det kändes jättebra och vi lyckades vinna dagens tävling också. Det känns helt underbart, särskilt efter att det slutade så snopet under tävlingen i torsdags.

Under torsdagens andra deltävling körde team Bengtsson/Stark nämligen fel i slutet av banan och tappade en klar ledning och hamnade till slut på en fjärdeplats.

Hur firar du VM-guldet?

– Det blir middag och lite fest här nere i Oskarshamn på en skärgårdsö. Innan var jag på prisutdelning och sprutade champagne, säger en lycklig Mikael Bengtsson.

Vad händer nu resten av sommaren då?

– Jag har inte så mycket planerat. Det enda jag vet är att jag ska åka med min navigatör Erik (Stark) till Polen i slutet av juli. Han tävlar nämligen i banracing också, med mig som navigatör, så vi ska köra den sista VM-deltävlingen då. Just nu leder han, så det kanske blir ett VM-guld till, säger Mikael Bengtsson.