Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VMK gasar vidare mot SM-seger

Västerås MK både försvarade och utökade serieledningen i elitserien och lag-SM i motocross på den perfekta jordbanan i Linköping.

motor. Viktor Björklund och kompani utökade ledningen med tre poäng till Alfta/Edsbyn. Med två omgångar kvar, i Alfta och Västerås, har VMK kört ihop 132 poäng mot 127 för Alfta/Edsbyn och 121 för Åsätra.

VMK vann två av de tre tävlingsblocken i helgen och blev trea i det resterande.

– Med stor säkerhet hade vi tagit maximala 36 poäng om inte Johan Carlsson blivit trängd av banan, fastnat i ett staket och fått jobba hårt för att komma loss, berättar lagledaren Mats Wijgård.

När situationen inträffade låg ”JC” på andra plats. I mål blev han istället 16:e förare. Utan detta hade VMK givetvis utökat sin totalledning än mer.

Viktor Björklund körde som vanligt helt suveränt och var snabbast av alla. På sina sex starter vann Björklund fem heat och blev femma i ett. Anledning till ”missen” var att VMK-aren blev avtryckt i startböjen och fick börja om från noll.

Fredrik Karlsson signerade en säker och stabil insats med placeringarna 7–2–2–2–11–7. Johan Carlsson börjar alltmera närma sig gammal god form med platserna 2–3–7–16–2. Gustav Milling gjorde säsongdebut efter skada och blev tolva i sin start.

– Vi gjorde en bra match, konstaterar Mats Wijgård.