Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK-are tränar med Stoke City

VSK Fotbolls talanger Victor Nilsson Lindelöf och Linus Sjöberg provspelar med engelska Premier Leaguelaget Stoke i veckan.

Duon är i Stoke fram till på söndag för att visa sina kvaliteter. Enligt Aslan rör det sig om ett provspel för en eventuell övergång till A-truppen för de båda VSK-arna som är födda 1994.

– De är inbjudna av Stoke och som vi förstått handlar det om en övergång om de sköter sig bra, säger Aslan.

Spelarna missar viktiga hemmamatchen i superettan mot Jönköping Södra på lördag. Det blir Nilsson Lindelöfs andra match i rad som han inte kan spela för Grönvitt. I lördags mot Åtvidaberg var han med P17-landslaget.

Hur ser du på att en av era bästa spelare missar en match till?

– Vi behöver så klart alla spelare vi har i det här läget. Men för spelarna är det här en stor chans som vi inte vill hindra. Det visar också att VSK gör saker rätt som får fram så bra spelare så att en Premier League-klubb är intresserad, säger Aslan.

Tror du att det blir en övergång?

– Vet inte. Vi vill ju helst ha dem kvar även om vi vet att vi har en guldklimp i Victor Nisson Lindelöf, som varit en av superettans bästa backar hittills. Det är inte så konstigt att lag följer honom. Vi ser i det här mycket till spelarnas egen vilja.

Vad har ni hört från Stoke?

– Det har varit snabba puckar men de vill nog titta på spelarna först innan vi får höra något om de är intresserade.

Både Sjöberg och Nilsson Lindelöf har tidigare provspelat i Newcastle United. Sjöberg har även testat i Manchester United.

VLT sökte utan resultatbåda VSK-arna i går.