Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK-back stoppadfrån landslagsspel

Sveriges P17-landslag möter Schweiz i ett dubbelmöte i Köping i maj. Då spelar inte VSK Fotbolls supertalang Victor Nilsson Lindelöf.
- Han är för viktig för oss, säger tränaren Kalle Granath.

Blågult spelar två landskamper i Västmanland och Köping.

Speldatumen: 17 och 19 maj.

VSK Fotboll har tidigare haft två givna spelare i P94-landslaget i form av Linus Sjöberg och Victor Nilsson Lindelöf. Men ingen av dem visar upp sig i Köping.

- Nej, jag fick besked av förbundskaptenen Claes Eriksson att Linus skulle vara med på ett annat läger. ”Vigge” var uttagen men det sa jag ifrån – han är för viktig för oss, säger VSK-tränaren Kalle Granath.

Nilsson Lindelöf är bara 16 år – men rankas som Grönvitts försteval på högerbackspositionen.

Den 19 maj – samma datum som returmötet mot Schweiz – spelar VSK mot GIF Sundsvall hemma på Swedbank Park. Därför blev valet väldigt enkelt.

- U21-landslagets matcher planeras efter spelschemat i allsvenskan och superettan. Men eftersom det är väldigt ovanligt att så unga spelare som Vigge är så pass viktiga för sina klubblag gör inte P17- och P18-landskamperna det och därför krockar det ibland, säger Granath.

Han fortsätter:

- Och nu var det dessutom två träningslandskamper och inte tävlingsmatcher medan vår match är på blodigt allvar och i teorin kan vara skillnaden mellan nytt kontrakt och degradering.

VLT har förgäves sökt Victor Nilsson Lindelöf för en kommentar.