Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK Bandy ratar Östling

Anders Östlings kontrakt med VSK gick ut efter årets säsong. I dag torsdag meddelade klubben att det inte blir någon fortsättning för den 38-årige mittfältaren.
- Vi vill satsa på ungdomarna, säger sportchefen Patrik Anderbro.

Den fjärde kvartsfinalen mot Sandviken blev Anders Östlings sista i VSK-tröjan.

I dag meddelade Grönvitt att de inte tänker ge den 38-årige mittfältaren något nytt kontrakt.

- Det hänger ihop med att vi vill fortsätta satsningen på våra ungdomar och då finns det inte något utrymme för honom. Vi har pratat fram och tillbaka om han ska få någon roll, men Östling är en spelare som vill ha stort ansvar och vi vill ge det ansvaret till de yngre spelarna, säger sportchefen Patrik Anderbro.

Finns det några ekonomiska aspekter på att Östling inte får vara kvar?

- Nej, det gör det inte, säger Anderbro.

VLT har tidigare berättat om Tillbergas intresse för Östling. Och enligt uppgift så veteranen högaktuell för elitserienykomlingen.

- Jag ska ta någon dag och smälta det här först sedan får vi se vad som händer. Jag är sugen på att spela vidare, men jag ska hitta en utmaning som är lockande och motiverande, säger Östling.

Vad säger du om att du inte får vara kvar i VSK?

- Det är väl som det är. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är något som har växt fram och jag har väl känt det under säsongen också. Jag har själv inte tyckt att det varit så kul, säger han.