Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK Bandys hot efter miljonfakturan till VSK Fotboll: "Skulle förtroendet falla är det knappast troligt att samarbetet överlever"

VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus har undertecknat ett öppet brev på VSK Bandys hemsida.
Ett brev som avslutas med hårda ord kring det framtida samarbetet mellan bandyn och fotbollen.
"Ett samarbete bygger på att det finns förtroende mellan parterna. Skulle förtroendet falla är det knappast troligt att samarbetet överlever" skriver hon.

I mitten av september kunde Sporten avslöja att VSK Fotboll mörkade en utbetalning på två miljoner kronor till VSK Bandy, något som de inte valde att redovisa under det extrainsatta mötet i maj månad. I september avgick också fyra representanter i VSK Fotbolls styrelse.

Under fredagen publicerade VSK Bandys ordförande Gisela Stockhhaus ett öppet brev på klubbens hemsida där hon berättar varför klubben fakturerade VSK Fotboll på två miljoner kronor samtidigt som hon varnar för att samarbetet måste fungera bättre i framtiden – annars hotar bandyn med att hoppa av.

"Vi i bandystyrelsen måste ta det ansvar vi har för VSK Bandy och dess personal, spelare, funktionärer och för vår förening. I rådande situation diskuterar vi i styrelsen en ”plan B”, d.v.s. att gå tillbaka till ett liv utan fotbollen, då vi idaglägets inte vet vilka vi ska samarbeta med. Ett samarbete bygger på att det finns förtroende mellan parterna. Skulle förtroendet falla är det knappast troligt att samarbetet överlever" skriver hon på hemsidan.

För Plus-kunder: Avslöjar: Bomben efter soppan i VSK – mörkade utbetalning på två miljoner till bandyn

Fakturan på två miljoner kronor skickade bandyn till fotbollssektionen efter att parternas styrelse enats om att två miljoner var ett skäligt belopp som bandyn skulle kompenseras med för att de gått in och stöttat fotbollen när de var illa ute ekonomiskt.

Beloppet skulle då täcka in ersättning för personalkostnader, gemensamt nyttjade lokaler, marknadsaktiviteter och nyttjandet av konceptet VAN Schysst Framtid som ägs av VSK Bandy.

För Plus-kunder: Ursäkten efter mörkningen som fortsätter uppröra VSK-fansen: "Vi gjorde fel"

"I förhandlingen om ekonomisk kompensation vägde vi dessutom in de alternativa intäkter som bandyns resurser kunnat skapa om man fortsatt arbeta enbart för bandyn. Några har sagt att vi från VSK Bandys sida ”sålt oss för billigt”. Detta får stå för dessa" skriver Stockhaus och fortsätter:

"Från styrelsens sida träffade vi en affärsuppgörelse med styrelsen för VSK Fotboll, där vi nöjde oss med en summa som garanterade oss ett positivt resultat att redovisa i bokslutet för det räkenskapsår som avslutades 2017-04-30. Med detta var och är vi nöjda och vi tror fortfarande att vi ingått ett samarbetsavtal som kommer att vara gynnsamt för båda föreningarna framöver"