Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK-damerna till allsvenskan

Västerstrand drog sig ur damallsvenskan.
Då gick platsen till VSK Bandy.
– Jätteroligt, säger tränaren Johan Hedfors.

Grönvitt missade kvalet till högsta serien med minsta möjliga marginal i vintras. Härnösand och Söråker tog två av tre platser. Då var det en mycket stor grönvit besvikelse, men i går kom glädjebeskedet; Klassiska Karlstadlaget Västerstrand har haft spelarflykt i flera år och har inte längre något lag för allsvenskan nästa säsong.

– Många av de äldre spelarna som var med och åkte ur 2005 har drömt om det här. Jag tycker att vi är redo som lag den här gången. Det känns som om vi fått ett sent mål, det här beskedet tillför massor av energi, säger Hedfors.

Är ni konkurrenskraftiga nog för högsta serien?– Det fattas bitar. Vi behöver få in ett par nya spelare, vi är tunna och sårbara i truppen om det händer saker. Men vi har redan spetskompetens som också kan bli ännu bättre säger, Hedfors.

Eventuellt görs damallsvenskan om till nästa säsong och det gäller för VSK att undvika den åttonde och sistaplatsen som innebär degradering till division 1. Näst sista lag får kvala sig kvar.

– I första hand får vi rikta in oss på det. Vi får ta varandra i händerna och lova att vi ska göra allt vi kan för att förbereda oss så bra vi bara kan. Men träna kan vi redan, och herregud det är det här tjejerna vill. Det är verkligen roligt för både spelare och klubben. Allting blir så mycket större i allsvenskan.

- Det är tjejerna värda, de har slitit hårt för det här några år så det är riktigt skoj med den här uppmuntran, säger sportchefen Michael Carlsson.