Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK förhandlar med Elfsborg

Provspelet väckte intresse. Nu överväger VSK Fotboll att värva Egzon Lapashtica.

- Vi kollar upp förutsättningarna, säger sportsligt ansvarige Haci Aslan.

Den 19-årige elfsborgaren har provspelat med Grönvitt under veckan.

Under fredagen reste Egzon Lapashtica hem till Borås.

Nu väntar han på besked om VSK vill gå vidare.

- Vi får se vad som händer. Om VSK är nöjt så kan jag absolut tänka mig att spela här. Det är väldigt intressant, säger anfallaren till VLT.

Han fortsätter:

- De tog emot mig väldigt bra. Första träningen gick bra, matchen gick ganska bra och i går kändes det också bra. Jag är nöjd med min insats, nu får vi se om de känner likadant.

VSK anser att Lapashtica har intressanta egenskaper.

Nu värderar klubben om en värvning är möjlig.

- Vi har påbörjat en förhandling med Elfsborg där vi kollar upp förutsättningarna för vad som krävs av oss som klubb för att kunna värva honom. Därefter måste vi ta ställning till allt runtomkring, vi kommer inte att kunna betala något boende men måste vid en värvning kunna hjälpa till att hitta ett boende, ett jobb och det som krävs för att han ska kunna ha ett fungerande liv vid sidan av fotbollen.

- Som läget är nu skaffar vi oss en helhetsbild över hela situationen. När vi har den kommer vi att ta ställning till hur vi ska gå vidare.

Men rent fotbollsmässigt är Lapashtica intressant?

- Ja, absolut.

I dag ansluter en annan forward för provspel.

Förre ÖSK-anfallaren Paul Munster.

- Vi har fått tips om honom via våra kontakter och vår scouting. Han har intressanta meriter på sitt CV och det ska bli intressant att se vad han kan visa upp. Vi jobbar med flera spår för att kunna välja mellan olika alternativ, säger Haci Aslan.