Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK-forward borta en månad

VSK Fotbolls forward Patrik Östlund träffades av en armbåge och drabbades av tre frakturer i ansiktet. I dag torsdag opererades talangen – och fick ett tufft besked.
- Jag blir borta i en månad, riktigt tråkigt, säger 18-åringen.

Det var i träningsmatchen mellan VSK och VIK olyckan var framme. VSK testade att spela 4-5-1 – och för att få speltid gick Östlund in i samarbetsklubben VIK:s startelva.

I en duell med Grönvitts back Robin Blommé efter bara ett par minuter träffades Östlund av en armbåge.

Och smällen var allvarlig: forwarden åkte på tre ansiktsfrakturer.

- Det var en olycka. Jag är ju som jag är och vill gå in i alla dueller. Blommé var före mig så jag får skylla mig själv, säger Östlund.

Hur illa tog smällen?

- Jag såg ingenting på ena ögat och en bit av ansiktet åkte in fyra millimeter så det blev en liten grop.

På torsdagen opererades forwarden.

- Dom tryckte ut gropen igen och fixade till lite andra saker också. Jag hade svårt att tugga efter smällen men nu är det bättre.

VSK-talangen har imponerat på försäsongen och nätat för både VSK och VIK. Därför kommer läkarnas besked som en tung smäll.

- Jag måste vila helt från träning i en vecka. Sedan har de sagt att jag inte kan spela på en månad, då riskerar jag att gropen i ansiktet kommer tillbaka. Det känns riktigt tråkigt, jag tycker att det har känts som att jag har varit på gång under försäsongen.

I morgon ska Östlund tillbaka på röntgen. Då ska han undersöka möjligheten att spela med en mask.

- Jag har tänkt att kolla upp det i alla fall. Finns det något som gör att jag kan komma tillbaka snabbare så vill jag testa det.

Klart är att forwarden missar premiären mot Dalkurd. Även omgång två mot Vasalund är i riskzonen – vilket ställer till det för VSK som även har Temesgen Berhane på skadelistan.

I nuläget är Axel Johansson och Patrik Grönvall de enda anfallarna i truppen.