Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK Fotbolls ordförandeoch sportchef avgår

På tisdag håller VSK Fotboll årsmöte. Redan nu kan VLT avslöja två tunga förändringar: ordföranden Eva Svensson ställer inte upp för omval – och sportchefen Hans ”Hansken” Johansson avgår.

Senaste veckan har varit intensiv i VSK Fotboll.

Klubben har skakats av interna bråk – där såväl spelare som tränare kommit på kant med personer ur klubbens styrelse och vice versa.

Nu får det konsekvenser.

Ordföranden Eva Svensson ställer inte upp för omval.

- Det är riktigt. Jag har inte förtroende från organisationen och då kan jag inte jobba vidare. Jag fullföljer mitt uppdrag fram till årsmötet sen kommer jag inte att finnas tillgänglig.

Vad menar du med att du inte har förtroende i organisationen?

- Spelare och tränare har gjort klart att jag inte har det förtroende jag måste ha. Det har framgått. Men det känns ju jättetryggt att de har hittat en ny styrelse, då behöver ju inte jag bekymra mig. Nu vill jag bara önska alla som tar vid lycka till och hoppas att de kan bygga vidare på det vi påbörjat.

Det är även klart att sportchefen Hans ”Hansken” Johansson kommer att lämna sin post.

Så här kommenterar han det:

- Det är ingen hemlighet att jag funderat över det ett tag. Det tar otroligt mycket tid och nu spelar vi i superettan där det går åt ännu mer tid än i norrettan.

Läs mer i måndagens pappersupplaga av VLT.