Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK har tagit ledningen

Filip Tronêt gjorde 1-0 och Marcus Danielson 2-0 efter en knapp timme.
(Uppdaterad 16.25)

Tre frilägen och två misstänkta straffsituationer. VSK Fotboll borde ha gjort mål mot Assyriska i första halvlek – men ställningen är 0-0.

Mötet i Södertälje har varit oerhört underhållande i första halvlek.

Förutsättningarna är enkla – VSK Fotboll måste ta poäng för att ha en teoretisk chans att klara en kvalplats i sista omgången mot Landskrona.

Och sett till första halvleken så har de en mycket god chans att fixa det.

Men det började illa. Riktigt illa. Första 15 minuterna fick VSK knappt låna bollen och var totalt utspelat. Assyriska spelade sig fram på kanterna och hittade några farliga inspel.

Men det var VSK som fick den första riktigt vassa chansen. Efter 23 minuter frispelade Filip Tronêt ensamme forwarden Temesgen Berhane. ”Temme” hade öppen gata men avslutade med ett vänsterskott strax utanför straffområdet. Det passerade utanför utmärkte AFF-målvakten Oscar Berglunds högra stolpe.

Assyriska hade sin bästa chans minuten efter. Efter ett snett-inåt-bak-inspel mötte en AFF-spelare och sköt direkt. Skottet hade gott i mål om det träffade innanför ramarna – men det gick en bit över istället.

Därefter utvecklades matchen till ett krig mellan VSK Fotboll och Assyriskamålvakten Oscar Berglund. Den sistnämnde han med att knipa ytterligare två friläge.

Det började i 29:e minuten – då spelade Filip Tronêt fram Tobias Holmgren efter vänsterkanten. Holmgren blev relativt ren och testade ett skott – som Berglund klarade.

Nästa chans kom i 37:e minuten. Då kom Filip Tronêt helt fri efter att ha vunnit en duell mot två backar. ”Fille” sköt – men Berglund murade igen ännu en gång. Men returen tog solklart på en AFF-spelares hand och domaren missade en given straff.

Nästa chans kom i 42:a minuten. Då var det Stefan Batan som fick hjärnsläpp och frispelade Temesgen BErhane med en ”indianare”. Temme fick bollen helt ensam två meter framför mål men sköt rakt på Berglund som räddade igen.

Tre poäng för VSK vore en dröm för klubben – och sett till chanserna i första halvlek borde de nog ha lett i paus. Avsluten är 3-8 med fördel VSK. Avsluten på mål: 0-5.