Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK jagar nyförvärv

Victor Engström har gipsat handen. Ted Andersson är ljumskskadad. Med två ytterhalvor borta letar VSK Bandy förstärkning. – Vi är tunna och behöver få in någon mer, säger sportchefen Michael Carlsson.

Olyckan var framme i början av andra halvlek i derbyt mot Tillberga i måndags. Högerhalven Victor Engström spelade bort bollen och fick därefter ett slag över handen. Han tog en huvudvärkstablett direkt och spelade vidare men hade ont på kvällen och natten efter matchen.

– Kunde inte greppa med lillfingret, men jag var så full av adrenalin så det gick att köra. Men det gjorde rätt ont sedan, säger Engström.

När han i tisdags sökte läkarvård visade röntgen en fraktur på ett ben under knogen. Det blev gips direkt och tre veckors vila.

– Lite halvsurt. Känns som det mesta händer mig den här säsongen, säger Engström.

Han har redan missat ett par matcher då han står under läkarutredning för en levertransplantation. När den kan bli av är oklart.

– Jag mår bra och vill spela. Så kommer det här med handen, det är ruskigt tråkigt, säger 22-åringen.

Vänsterhalven Ted Andersson bröt derbymatchen i andra halvlek på grund av ljumskproblem. För Andersson gäller troligen tvåveckors vila.

Med två ytterhalvor ur spel den närmsta tiden har VSK börjat kolla av spelarmarknaden efter en tänkbar förstärkning. Grönvitt vill stå väl rustat när elitserien går in i slutskedet.

– Det finns inte en uppsjö med bandyspelare så det blir inte lätt. De flesta sitter på kontrakt, säger sportchefen Michael Carlsson och fortsätter: – Det är naturligtvis ett avbräck att Ted och Victor är halvor båda två, och att det här händer när vi redan har en tunn trupp.

VSK har enligt Carlsson diskuterat ett par spelare de kan tänka sig i klubben, men några kontakter har inte tagits. En övergång måste göras före 15 januari och det hänger på om klubben är intresserad av att släppa en spelare under säsongen och naturligtvis om han själv är intresserad. Sedan spelar det in om Grönvitt tänker sig en värvning på kort sikt eller på lång sikt.

– Det är mycket som måste falla väldigt rätt för att det ska bli något. Det kan exempelvis finnas klubbar som behöver släppa en spelare på grund av dålig ekonomi och då kan det bli lättare att köpa loss någon.

Har ni pengar till ett nyförvärv?

– Kan säga så här, blir det för dyrt backar vi. Det ska inte äventyra ekonomin på något sätt, säger Carlsson.