Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK klart för final

45 lysande minuter och 45 katastrofala. Det räckte för att VSK P18 skulle säkra en plats i SM-finalen på lördag.

– Jag är övertrygad om att vi vinner, säger tränaren Anders Carlsson.

Förutsättningarna inför gårdagens match var enkla. VSK hade 5–0 med sig från bortamötet, och allt talade för att det skulle bli svårt för Edsbyn att komma ikapp.

Den första halvleken i ABB Arena började jämnt och med högt tempo. Efter dryga tjugo minuter hade det redan gjorts fyra mål och ställningen var 2–2. Då fick Martin Flodström tag i bollen efter ett Edsbyn-misstag och kunde skicka upp bollen till en helt obevakad Jimmy Jansson som enkelt satte ledningsmålet för VSK.

Efter det dominerade VSK totalt resten av halvleken och gick till vila med en 7–3-ledning.

I den andra halvleken var det ett helt annat VSK som kom ut på isen. Plötsligt sjönk tempot och passningarna började gå fel. Edsbyn kom in i matchen och matchen slutade 7–8.

– Vi gör en fantastiskt bra första halvlek, men i andra är det inte alls bra. Det känns otroligt onödigt att vi släpper det här, säger VSK-tränaren Anders Carlsson.

Bättre målskillnad gör dock att VSK ändå är klart för SM-final mot Vänersborg på Studenternas på lördag.

– Det känns jävligt skönt. Vi ska göra allt för att vinna där, säger tvåmålsskytten Robin Larsson Ström.

Anders Carlsson är självsäker inför mötet med Vänersborg.

– Det är ett väldigt fysiskt lag, men spelar vi vårt spel så ska de vara jäkligt bra för att slå oss. Jag är övertygad om att vi vinner finalen, säger han.