Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK krossade Sirius

Snacka om utspelning. VSK krossade Sirius med 10-1 i hemmapremiären.

VSK Bandy imponerade, framför allt, i den första halvleken. Och det var lagkaptenen Magnus Joneby som visade vägen.

VSK-kaptenen sköt 1-0 redan i den andra minuten på passning från Victor Engström.

Knappt två minuter senare var det dags för Joneby och mål igen. 2-0 sedan Jonas Nilsson spelat fram. Talangen Jimmy Jansson gjorde sedan 3-0 i den 12:e minuten och Kim Barklund ökade till 4-0 ett par minuter senare. Snacka om drömstart för Grönvitt.

Tobias Holmberg sköt 5-0 på hörna innan Christian Mickelsson kunde tröstmåla för gästerna.

Men Grönvitt slog inte av på takten. Innan halvleken var över gjorde Oscar Gröhn 6-1 för VSK.

VLT-sportens bandyexpert Anders Öhlin följer matchen i ABB Arena Syd. Och han är imponerad:

- Första tjugo, tjugofem minuterna var det klasskillnad. VSK körde ifrån Sirius. Jag tror inte att jag har sett sån stor skillnad mellan lagen i någon match tidigare, säger Öhlin.

I andra halvleken fortsatte VSK:s uppvisning. Jonas Nilsson och Kim Barklund sköt 7-1 och 8-1. Innan uppvisningen var över kunde Magnus Joneby öka på sin målskörd.

VSK-kaptenen gjorde både 9-1 och 10-1.

- Man kan lugnt säga att det var klasskillnad. VSK var bättre på alla positioner. Det som imponerade på mig mest var farten, det var längesen jag såg VSK så här bra. Det här är ju ett anmärkningsvärt resultat på alla sätt, säger VLT:s bandyexpert Anders Öhlin.