Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK måste spara - igen

VSK Fotboll tvingas dra i nödbromsen. VLT kan avslöja att spelarna kommer ombes att avstå löner året ut.
- Vi är tvungna att göra så här, säger ordföranden Peter Brandt.

Under måndagskvällen höll VSK-ledningen ett möte med spelare och ledare.

Anledningen: det ekonomiska läget.

Enligt uppgift till VLT är Grönvitt efter i budget på grund av sämre marknadsförsäljning än väntat.

Nu tvingas Grönvitt göra allt för att överhuvudtaget överleva som klubb.

- Vi ser att ekonomin inte kommer att hålla, därför är vi tvungna att göra så här. Vi har bildat en ny bra styrelse och löst Kentaroavtalet, men det har inte fått fäste på marknadssidan än. Vi märker att vi behöver mer tid på oss. Nu gör vi det här med avstamp för försäljningen till 2014, säger ordföranden Peter Brandt.

En stor del i sparpaketet handlar om spelarlönerna. Grönvitt kommer att be spelarna att spela helt utan lön från juni till december.

- Vi kommer att inleda enskilda förhandlingar med varje spelare den här eller nästa vecka. Det är inte så att vi akut inte kan betala ut löner i dagsläget och spelarna får lön som vanligt i morgon (tisdag). Men sedan måste vi göra något för att komma i fas igen, säger Brandt.

Grönvitt kommer i stället att erbjuda de yngre spelarna i A-lag och juniorlag möjlighet till arbete.

- Vi har fått klartecken från våra samarbetspartners att spelare kan arbeta hos dem. På det sättet kommer de förlorade lönerna att kunna kompenseras eller till och med förbättras genom jobb. Det känns positivt även om det här i grunden så klart är negativt. Men på det sättet får de en chans att skapa sig en framtid på arbetsmarknaden.

Det har också florerat ett rykte att akademichefen Jörgen Zetterström är uppsagd.

Att det ska vara klart dementeras av Peter Brandt – som ändå bekräftar att klubben kommer att inleda förhandlingar med ”Z”.

- Han är inte uppsagd, det fungerar inte så. Först måste vi förhandla om det. Men vi måste hitta en ny lösning för den posten, den saken är klar.

Kommer akademilagen att finnas kvar?

- Det kan jag inte svara på i dag. Vi måste få klarhet i hur de övriga ledarna, spelarna och föräldrarna tänker.