Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK nya serieledare

Här är meningen alla VSK-fans velat läsa sen 2006: VSK Fotboll leder norrettan.
- Det är vi nöjda med, säger tränaren Kalle Granath efter 2-1 hemma mot Östersund.

VSK Fotboll åkte ur superettan 2005.

I juni månad 2006 ledde de norrettan.

Sen dess har det mesta varit mörkt med VSK-ögon sett. Fram till nu. Tack vare Filip Tronéts två mål hemma mot Östersund leder Grönvitt serien igen.

- Det är vi jätteglada för, säger Granath.

Han fortsätter:

- Men vi är mest glada för att vi tar tre poäng. Om de andra lagen inte väljer att vinna sina matcher så kommer vi till slut att leda serien.

Vad betyder det för klubben att ta över serieledningen?- Det innebär att vi får ett kvitto på att vi gör fler saker rätt än fel. Det stora credden går till spelarna som orkar vara så här bra rätt ofta. Många i styrelsen jobbar hårt för att få föreningen att funka så är det bara hoppas att vi får rätt utveckling på det. Att företag gillar vår produkt att vi jobbar hårt med våra lokala unga spelare.

VSK Fotboll tog ledningen med 1-0. Vänsterbacken Tobias Holmgren svepte iväg en långboll till Filip Tronét.

Stjärnskottet på högermittfältspositionen rundade sin back och nickade in ettan.

- Målet är det stora glädjeämnet. Tronéts jobb. Vi har tränat på det under veckan att ta sig in i boxen med löpningar. Det är otroligt skönt att se hans jobb, och det borde andra se upp till. Se upp till hur våra 17-åringar spelar fotboll. De ligger nära max av sin förmåga hela tiden och det gör de oerhört effektiva.

Annars var Granath missnöjd med första 45.

- Årets bottennapp i första. Otroligt tråkigt att vi inte bjöd till. Vi hade jätteproblem offensivt, men som tur var bjöd de på att vi fick ha bollen i lugn och ro. Defensivt är vi bra men sätts inte på så svåra prov.

ÖFK kvitterade på en hörna. Men VSK var betydligt bättre än motståndet och avgjorde rättvist i andra.

Tronét fick bollen strax utanför straffområdet och tryckte in ett vänsterskott i bortre hörnet.

17-åringens sjätte mål totalt på 12 matcher hittills.

- Jag är nöjd med träffen. Men vänstern smeker jag bollarna och med högern bombar jag, säger talangen och skrattar.

VSK Fotboll möter Sirius hemma på torsdag. Det är sista matchen innan uppehållet.

- Vi ska äta och sova rätt i dag. Träna och återhämta oss imorn, vanligt tisdag och matchförberedande onsdag och sen försöka hitta på något spännande mot Sirius på torsdag, meddelar tränare Granath.

Han fortsätter:

- Sen är det uppehåll i tio dagar och då ska vi mentalt gå ner och vila kroppen. Då kan man titta en släng i tabellen och så vad våren inneburit tabellmässigt. Men det som inte går att mäta är den utvecklingen vi har fått på våra spelare och det är det intressanta.