Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK på kvalplats till superettan

VSK Fotboll övertygar i norrettan. I dag krossade Grönvitt Carlstad United med 3-0 – och klev upp som ensam tvåa i tabellen.
   - Våra spelare slår sina motståndare individuellt, då ser det lätt ut, säger tränaren Kalle Granath.

Hammarby TFF leder norrettan på 22 poäng.

VSK Fotboll har 19 – och är tack vare 3-0 hemma mot Carlstad ensam tvåa.

- Det är alltid kul att ensam vara tvåa. Nästan lika roligt som att vara ensam etta. Det är positivt att det vi gör räcker mot en hel del motståndare. Fortsätter vi att förbättra oss kanske det räcker vidare – men vi får se. Det är många matcher kvar i år. Men vi går inte ut till någon match och tycker att det är skithärligt med oavgjort. Samtidigt som vi måste vara realistiska och förstå att det finns fler bra lag i den här serien.

Grönvitt vann enkelt hemma mot nästjumbon.

United hade en farlig nick i första halvlek.

Sen stängde backlinjen igen.

- Det var skönt i dag. För en gångs skull var jag inte supernervös hela matchen. Efter 3-0 kändes det som att ”det här fixar” vi och det är inte ofta jag känner så.

Hur ser du på er form just nu – ni känns ruskigt stabila?- Vi kan inte släppa in färre än noll mål och vi har bara släppt till två heta chanser på två matcher och det är såklart godkänt. Det är skönt att vi inte behöver göra tre, fyra mål varje match för att vinna.

Granath fortsätter:

- Försvarsspelarna slår sina spelare individuellt ganska ofta och då ser det lätt ut. Får man stryk man mot man måste man vara otroligt tajt organiserade – men eftersom våra spelare vinner individuellt ger dom varandra en lätt uppgift. Jag skulle säga att dom är ganska bra.

VSK har kontrat sönder sina motståndare hittills.

Men mot Carlstad behöll de bollen inom laget på ett helt annat sätt.

- Spelarna är på rätt väg och agerar mer som ett lag. När vi får två, tre meters utrymme så tror spelarna att de kan hantera att hålla mer i bollen. Där har vi mycket att förbättra, att våga göra det även när vi blir satta under hårdare press än mot Carlstad, säger Granath.

MATCHFAKTA

Matchens lirare: Oscar Pehrsson.

Målskyttar: Axel Johansson 2, Damir Foric.