Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK på väg ur slutspelet

Sandviken leder med 2-1 i Göransson Arena. VSK Bandy är på väg ur slutspelet.

SAIK har som bekant ledningen med 2-0 i matcher inför dagens fajt.

Och som det ser ut efter första halvlek har Grönvitt snart spelat klart säsongen 2010/2011.

Men lördagens bortamatch har bjudit på stor underhållning så här långt. Att jämföra spelet i dag med det under serielunken är omöjligt – det är en enorm klasskillnad. Både SAIK och VSK trycker på framåt och skapar lägen.

VSK inledde matchen starkt. Victor Engström snurrade bort tre, fyra SAIK-spelare på sin högerkant redan efter drygt två minuter.

Men SAIK har också visat otroligt mycket kvalitet. Örebrovärvningen Erik Säfström sköt i stolpen efter fem minuter och har haft bra fart på rören under första 45.

Sandviken tog ledningen efter 16 minuter. Ted Haraldsson kom fram på vänsterkanten och avslutade med ett backhandskott. Skottet var inte speciellt hårt och David Movitz i VSK-buren får ta på sig den kassen.

Men VSK hämtade sig fort. Bara tre minuter senare kvitterade Jonas Nilsson. Victor Engström lyfte in ett frislag i boxen som Nilsson hamnade framför. Forwarden klippte till bollen på volley och Joel Othén var chanslös.

Under den här perioden av halvleken spelade VSK Bandy riktigt bra. Och skapade flera chanser. Tobias Holmberg och Jonas Nilsson hade de bästa.

VSK spelar småfult och drar på sig många frislag för slag. Och de har inget annat val. För på SAIK:s mittfält opererar Mikhail Sveschnikov som är totalt outstanding så här långt. VSK har inget svar på hur de ska stoppa den ryske stjärnan.

I 43:e minuten tog SAIK ledningen igen. Christoffer Edlund sköt och David Movitz släppte retur ut mot straffpunkten. Där dök Daniel Bäck upp och rakade in 2-1.

Bäst i första halvlek i VSK var Tobias Holmberg. I SAIK var det Mikhail Sveschnikov.