Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK:s buss utsatt för stenattack

Här blir VSK Fotboll utsatt för en stenattack. Tre män tog sig in i spelarbussen, skrek rasistiska glåpord – och krossade fönsterrutorna.

Annons

En av spelarna var en decimeter från att bli träffad av en stor sten, säger tränaren Andreas Tagesson.

VSK:s ungdomslag var på väg till Sundsvall för dubbla matcher i U19- respektive U17-allsvenskan.

När spelarbussen anlände till staden vid tiotiden på morgonen stannade laget vid en matbutik för att köpa med sig lunch.

Då attackerades laget – av tre okända män.

– Killarna hade precis handlat mat och skulle sätta sig på bussen. Men de blev förföljda av de här männen som tog sig in på vår buss, säger tränaren Andreas Tagesson.

Han fortsätter:

– De var ute efter bråk och hade med sig stora stenar som de kastade mot fönstren och ut mot gatan. Sedan skrek de massa rasistgrejer mot oss.

Skulle du säga att det var ett främlingsfientligt attentat?– Nej, det här var killar som var ute efter bråk. De var i 19-20-årsåldern och vi har gett bra signalement till polisen som kom till platsen.

Hade dina spelare uppträtt provokativt?

– Nej, det är bra killar som aldrig skulle göra något sådant.

Blev någon skadad?

– Nej, men det var en spelare som var en dryg decimeter från att träffas av en sten. Han var väldigt skakad av det hela. Några spelare fick glassplitter på sig.

Flera rutor krossades – och bussen fick bytas ut.

Hur länge var de kvar i bussen?

– Det är svårt att uppskatta, men åtminstone fyra, fem minuter tog det innan jag fick ut dem.

Hur mår du nu?

– Det var obehagligt. Man känner sig trängd. Det var hotfullt.

Polisen har gott hopp om att få fatt i förövarna.

– De tre försvann spingandes i riktning mot Hemmansvägen. Polis spanar efter gärningsmännen. Utredningsläget bedöms som gott då gärningsmännen ska vara fotograferade, säger Robert S Öhman, vakthavande befäl vid polismyndigheten i Västernorrlands län.