Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK skämde ut sig

Under fredagskvällen förlorade VSK Bandy med 9-0 (4-0) borta mot Edsbyn. Två poäng skiljde lagen åt innan matchen. Det var knappast synligt på isen.

På hemmaplan är VSK oslagbart. Men borta vill det sig inte för Grönvitt.

Hemma i ABB Arena har VSK tagit full pott i årets elitserie. På bortaplan har laget inkasserat en poäng (mot Vänersborg).

- Jag tycker fortfarande att det är för tidigt att dra några slutsatser av det där med hemma och bortaspel, säger tränaren Andreas Westman.

Målvakten David Movitz:

- Som i dag har vi alla förutsättningar att spela bra på bortaplan med fin is och så vidare, men vi gör det inte. Jag har verkligen ingen aning om varför.

Edsbyn har bäst hörnstatistik i elitserien. Mot Mesta Mästarna gjorde hemmalaget fyra av sina mål på hörna. Samt ett straffmål.

- Det är jäkligt irriterande när de hela tiden åker ner och söker hörnor, säger Movitz.

Westman sammanfattar:

- Edsbyn var jäkligt bra i dag. Vi var riktigt bra första 20 minuterna av andra halvlek och skapade massor då. Men sen gör de 5-0 i stället och då går luften ur oss. Resultatet ser dåligt ut men det är ändå lite som skiljer. Ta till exempel när vi vann mot Sandviken med 10-4, ibland rinner det iväg. Det är inte så att vi är värdelösa.