Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK-spelaren hyllas på gala – får stipendium värt 50 000 kronor

Under lördagskvällen hölls Sörmlandsgalan, där en rad idrottare med koppling till Sörmland vann priser inom olika kategorier. En som idrottar både i Sörmland och Västerås var en av pristagarna som fick det allra finaste priset, nämligen VSK Bandys Matilda Plan som blev Sörmlands Idrottsprofil.

Matilda Plan spelar bandy i VSK och fotboll i Eskilstuna United.

Under lördagen hyllades hon på Sörmlands idrottsgala, och utsågs till Sörmlands Idrottsprofil 2017, den finaste utmärkelsen för kvällen.

För det belönades Matilda Plan med ett stipendium på 50 000 kronor, från stiftelsen Solbackas stipendier. Det skriver Sörmlandsgalan 2017 i ett pressmeddelande.

I mars förra året utsågs Matilda Plan till "Årets Komet" i bandy på damsidan.

Matilda Plan tävlar både med Eskilstuna United i Damallsvenskan och VSK Bandy i Elitserien för damer, två lag som båda huserar i högsta serien för respektive sporter.

Läs också: VSK Bandys hot efter miljonfakturan till VSK Fotboll: "Skulle förtroendet falla är det knappast troligt att samarbetet överlever"

För Plus-kunder: Ursäkten efter mörkningen som fortsätter uppröra VSK-fansen: "Vi gjorde fel"

Läs också: Norsk landslagsspelare till VSK: "En defensiv spelare"

Läs också: Så spelas damernas World cup

Läs också: Första trupp uttagen till läger inför VM i Kina: "Hög klass och hård konkurrens"