Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK stoppar stjärnan

Simon Lundevall tackar nej till att förlänga kontraktet med VSK Fotboll. Nu kan VLT.se avslöja att Grönvitt kommer att placera mittfältaren i frysboxen.
- Det är så jävla tråkigt, säger mittfältaren.

VSK Fotboll har jagat Simon Lundevalls underskrift sedan hemmamötet mot Jönköping.

Mittfältaren, som varit lagets bästa offensiva spelare i superettan, har fått ett treårsavtal presenterat – men velat vänta till efter säsongen med att diskutera en eventuell förlängning.

Nu kan VLT avslöja att förhandlingarna har brakat ihop – och att det kommer att få konsekvenser för Lundevall.

VSK kommer inte att satsa på 22-åringen resten av säsongen.

- Han har inte ens velat diskutera ett avtal under några omständigheter. Han har visat tydligt att han inte vill satsa på VSK och vi vill satsa på spelare som har avtal med klubben, säger sportchefen Haci Aslan.

Han fortsätter:

- Vi har erbjudit honom ett kontrakt med en klausul i som innebär att han kan lämna klubben för en summa att jämföra med ett utbildningsbidrag om vi åker ur. Men han har inte ens velat förhandla om summan. Vi har lagt ned pengar på att utbilda Lundevall under tre år i VSK och vi vill inte att spelarna ska vara här för att sedan lämna gratis.

Enligt uppgift till VLT är den summan 200 000 kronor.

Själv är Simon Lundevall bedrövad över situationen.

- Det är så jävla tråkigt. VSK kan gå i konkurs, vi vet inte vilken division vi spelar i nästa säsong och vi vet inte vem som tränar laget. Jag vill inte skriva på ett nytt treårskontrakt med så mycket oklarheter och det har jag sagt. Jag vill vänta och snacka efter säsongen.

Hur ser du på att VSK inte vill satsa på dig resten av säsongen?

- Jag vill inte låta egoistisk och det är inte så att VSK står och faller med mig, men jag har gjort flest poäng i laget och har egenskaper som kan hjälpa till att vinna matcher. Ska de då inte använda mig känns det lite som att de har gett upp redan. Jag vill inget hellre än att spela och vara med och försöka hålla laget kvar i superettan.