Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK tog första segern för i år

VSK-tränaren Kalle Granath efterlyste offensiven mot Brage. Det gav två mål – och seger.
- Vi visade absolut mer offensivt än mot AIK, säger han efter 2-1-segern.

Brage inledde hetast i solen på ett kylslaget Swedbank Park. Men dalalaget var bara bra i en kvart - sen tog VSK över.

- Det såg bra ut för oss från en kvart och hem. Första 15 hade vi problem individuellt och tappade bollar och missade passningar. De satte hög press och det hanterade vi inte riktigt, säger Granath.

Och fortsätter:

- Men sen vände matchbilden. Vi fick flytta upp vårt försvarsspel säkert 25-30 meter innan första var slut. Vi stegrade kvaliteten.

Ändå tog Brage ledningen i andra halvlek. Robin Blommé drog ned en Bragespelare i straffområdet och Niklas Sandberg stegade upp på elvameterspunkten.

Straffen var välplacerad och svår att nå för Daniel Svensson nere vid målvaktens högra stolprot.

Men VSK:s spelövertag gav resultat till slut. I 64:e minuten slog Stefan Bärlin en frispark som Oscar Pehrsson gick upp på. VSK-kaptenen vann duellen med Brages målvakt – och satte returen i krysset. Med stödjebenet (högern).

I 70:e minuten kom avgörande målet. Jonas Hellgren vann en duell centralt på offensiv planhalva – och slog en suverän passning till Koyar Salimi som från en position till höger i straffområdet iskallt rullade in 2-1 mellan benen på Bragekeepern.

- Riktigt snyggt. Kvalitetspass av Hellgren som kommer upp centralt. Lundevall drar bort den första gubben och Jonas sätter bollen på Koyar som kommer i ytan och gör mål. Vi vill ha bollen i den ytan och det fick vi, säger Granath.

Vad tycker du om kvaliteten på matchen?- Alltså, det är jättekallt. Vi gör åtta byten. Vad det beror på att de inte orkar vet jag inte, de kanske ligger i en annan fas. Det blev inte en jättetuff match. De var i alla fall duktiga på att glidtackla … det gjorde de ju en hel del. Så det kanske är ett gott tecken på att vi hade mycket boll.

VSK har nu kryssat 1-1 mot AIK borta mot Skytteholm och vunnit hemmapremiären på Swedbank Park.

- Det man kan vara glad över är att vi har två anständiga resultat mot duktiga motståndare.

Du snackade om att du ville se gas offensivt, och du fick se mer än mot AIK?- Absolut. Så var det tveklöst.