Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK tog tredje raka segern

VSK Fotboll fortsätter att hålla nollan – och ta trepoängare. Patrik Grönvall och Koyar Salimi sänkte Gröndal med varsitt mål.

- Det är krångligt att göra mål på oss just nu, säger tränaren Kalle Granath efter 2-0-segern.

George Ibrahim sköt 3-0 för Arameiska-Syrianska på Swedbank Park efter 87 minuter den sjätte juni. Sedan dess har VSK Fotboll hållt nollan i 273 minuter. Och är obesegrat.

- Det är ett kvitto på att vi löser försvarsarbetet bra. Det är lite krångligt att göra mål på oss just nu. För att motståndarna ska lyckas med det krävs en väldigt bra prestation och det har inte kommit någon sån de tre senaste matcherna, säger Granath.

Grönvitt tog tredje raka segern borta på Aspudden. Precis som flera gånger tidigare under säsongen kom avgörandet i andra halvlek.

- Vi visste att de hade negativ statistik i andra halvlek om de hamnade i underläge. Så vi pratade om att fortsätta trycka på framåt, säger Granath.

Taktiken var, med facit i hand, helt rätt. Patrik Grönvall sköt 1-0 i den 57:e minuten.

Filip Tronét slog en crossboll till Tobias Holmgren. Vänsterbacken hittade in till Grönvall – som hängde upp ettan i nättaket.

- Ett fint anfall där vi får utdelning på allt det hårda arbete vi lägger ned.

VSK gjorde tre byten. Alla ersättarna var inblandade i 2-0-målet. Linus Sjöberg fintade bort två backar och satte in bollen i boxen. Där höll Damir Foric kvar bollen som letade sig till Koyar Salimi.

Yttermittfältaren har fått sparsamt med speltid i år. Men nu tog han tillvara på sina minuter på mattan genom att placera in 2-0.

- Han gör det väldigt bra, det var ett snyggt mål, säger Granath.

Tre raka segrar och noll insläppta. Det måste kännas bra för er just nu?

- Jag är jättenöjd med dagens insats. Vi spelar inte ut de spelmässigt eftersom det inte gick på grund av planen. Men vi försöker hela tiden att bli bättre och växer i vårt kunnande. Vår ambition är att vara bättre i den första matchen på hösten än vi var i den första matchen på våren.

VSK-tränaren valde samma startelva som senast mot Carlstad United. Mittfältslöftet Andreas Östling fick alltså chansen igen.

Och Granath hyllade 17-åringen efteråt.

- Han va bäst på plan. Han gör en enorm arbetskapacitet och är nära att göra mål igen. Tack vare hans arbete och enkla passningar fick övriga mittfältare en mer behaglig resa.

Så spelade VSK

Oskar Wahlström

Robin Blommé, Marcus Danielson, Oscar Pehrsson, Tobias Holmgren

Filip Tronét (ut 68), Stefan Bärlin, Andreas Östling, Patrik Grönvall, Simon Lundevall (84).

Axel Johansson (77)

Inhoppare: Linus Sjöberg (68), Damir Foric (77), Koyar Salimi (84).