Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK ute ur slutspelet

Sandviken utklassade Grönvitt med 6-1 i Göransson Arena på lördagen.

VSK hängde med bra i första halvlek – och låg då under med 2-1. I andra ronden skruvade SAIK upp tempot. Då var VSK chanslöst.

Sandviken gjorde precis som de ville och hann med att inkludera ett antal mål i det.

Christoffer Edlund skottade in 3-1. Daniel ”Zeke” Eriksson gjorde 4-1 på straff och i 75:e minuten hängde Mikael Nilsson in femman efter ett mönsteranfall signerat Daniel Mossberg.

VSK försökte med den lilla kraft de hade kvar, men det räckte enbart till en enda kvalificerad målchans i andra halvlek.

Mikko Aarni avslutade med att göra 6-1 på en ny retur rakt ut av David Movitz. Till VSK-målvaktens försvar ska dock sägas att han gjorde flertalet avancerade räddningar under matchen.

VSK är därmed utslaget med förlustsiffrorna 3-0 i matcher. Ett högst väntat resultat där VSK fick ett kvitto på vad laget just nu saknar för att ens kunna utmana topplagen på riktigt när de går för fullt.

Tobias Holmberg har visat landslagsklass i kvartsfinalmötena – men han är alldeles för ensam att spela ett konstruktivt mittfältspel. Framåt saknar VSK en vass avslutare och en forward som kan hålla i bollen. Av Jonas Nilsson syntes inte mycket under lördagen. VSK har heller inte den bredd som till exempel Sandviken kan ställa upp med.

Matchens lirare, VSK: Tobias Holmberg. SAIK: Joel Othén.