Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK vidare i Gothia Cup

VSK:s P16-lag är klart för 32-delsfinal i Gothia Cup. Detta efter att ha avslutat gruppspelet som segrare.
– Vi kan dock bättre, säger tränaren Thomas Böckert.

VSK Fotboll P16 åkte till Gothia Cup med ett starkt lag. Och man har inlett världens största ungdomsturnering starkt. I första gruppspelsmatchen blev det vinst med hela 7–0 mot tyska TSV Brunsbrock. Då gjorde Simon Berg två mål och utsågs till matchens lirare.

– Ja, i den matchen utsågs Simon till matchens lirare. Men i de andra matcherna har spelarna stått för väldigt jämna insatser. Det är kul, säger Thomas Böckert.

I gruppspelsmatch nummer två ställdes Grönvitt mot amerikanska Stars’n Stripes. Trots att VSK vann med 3–0 kände Böckert att hans lag kunde ha gjort det mycket bättre. Men amerikanarna var imponerade och sa att de aldrig mött ett så bra lag tidigare.

I sista gruppspelsmatchen skulle VSK få sin första riktiga utmaning. Skotska Tynecastle, som vann mot TSV Brunsbrock med 8–0 (ett mål fler än VSK), såg till att Grönvitt fick sitt första poängtapp. Det blev 1–1.

– De spelade väldigt tufft och det var mycket närkamper, ett spel vi också föll in i. Man skulle kunna säga att det var en riktig skitmatch, säger Böckert och skrattar.

Filip Hammar kvitterade för VSK i mitten på den andra halvleken. Men trots kryss vann alltså VSK gruppen. Under torsdagen väntar Ursvik IK i 32-delsfinalen.

– Jag har varit och scoutat dem och det verkar vara ett bra lag spelmässigt. Men som jag ser det borde de inte innebära några större problem för oss.

Böckert har även scoutat VSK:s två möjliga motståndare i en eventuell 16-delsfinal.

– Det var bland annat ett brasilianskt lag. Som jag såg det såg de lagen inte heller så jättebra ut.

Så ni har stora chanser att gå långt?– Nja, vi har stora chanser att avancera genom de två kommande slutspelsomgångarna. Sen vet jag att det kommer bli mycket tuffare motstånd. Men vi är positiva.

VSK har en nästintill skadefri trupp. Det är bara målvakten William Ankréus (son till Peter "Tigern" Ankréus) som inte kan spela för tillfället.

– Vi ska köra lite målvaktsträning med honom i morgon (i dag) och se hur han ligger till. Han borde inte bli borta resten av turneringen, säger Böckert.