Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK vill värva en ny målvakt

VSK Fotboll har bestämt sig. En ny målvakt ska in. – Det är prioritet ett just nu, säger tränaren Erik Acar.

Målvaktsfrågan var den stora akilleshälen i VSK Fotboll förra säsongen.

Grönvitt släppte in flest mål i superettan (66) förra säsongen.

Varken Christian Caulker eller Daniel Svensson fick stopp på läckaget.

Och nu har klubben bestämt sig för att värva en ny förstemålvakt.

– Det är ingen hemlighet. Vi har inte varit 100 procent nöjda med målvaktssidan och det är prioritet ett just nu. Det är det vi lägger fokus på. Vi vill ha in en riktigt, riktigt bra målvakt, säger tränaren Erik Acar.

Han fortsätter:

– ”Danne” har gjort det bra men är ganska grön och bör få någon att sparras med ett helt år som är nummer ett. Då kan Danne fokusera på att vara nummer två och lära sig – och om han sedan lyckas slå ut den andra målvakten så är jag glad för det.

I går visade en första kandidat upp sig. Örebros förre tredjemålvakt Peter Rosendal provspelade.

– Det är kul att föreningen har tagit det på allvar och tagit in en provspelare nu. Det ser bra ut, säger Acar.

Vad fick du för bild av Rosendal?

– Han är lång och gänglig och bra med fötterna. Sen är det svårt att avgöra om det är han vi vill ha efter en träning, så jag förväntar mig att han är med i de två veckorna vi tränar innan jul och får visa upp sig.

Rosendal är en storväxt målvakt som är 195 centimer lång.

Förra säsongen stod han en del för Väsby i division 1 och satt på bänken för Örebro när andremålvakten Simon Nurme var skadad.

– Jag tog förstaplatsen i Väsby förra året, men sedan fick jag åka och sitta på bänken med ÖSK emellanåt och det fungerade ju inte. Så nästa säsong vill jag ha en hel säsong där jag får speltid, säger 23-åringen.

Har du fler klubbar som är aktuella?

– Jag åker till Norge och provspelar med Mjölndalen i Adeccoligan den 15 december.

Klart är att Rosendal är intresserad av spel med VSK i division 1.

– Ja, självklart. Jag har hört mycket gott om deras sätt att spela fotboll och jag såg dem några gånger förra året också. De spelar en fin fotboll och jag tror att de har ambitionen att gå upp direkt och man vill ju spela i ett lag som satsar på att vinna serien. Det är därför man håller på.

VSK genomförde första försäsongspasset i går.

14 spelare fanns på plats i Plåthallen. Just nu omges många spelare av rykten och vill det sig riktigt illa kan Grönvitt tappa halva laget.

Är du orolig?

– Nej, egentligen inte. Så är det alltid. Vissa spelare har gjort det riktigt bra och det är inte så konstigt att de är aktuella för spel högre upp. Sen får vi se om det blir av, säger Erik Acar.

– Jag vill ha en trupp på minst 22 spelare. Men allt styrs av ekonomim, jag vet inte hur budgeten ser ut och det styrs av hur många spelare vi tappar.