Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK-ytter provspelar i Tyskland

VSK-mittfältaren Simon Johansson är i Tyskland. VLT kan avslöja att 20-åringen provspelar med fjärdeligaklubben TuS Koblenz.
- Skulle de erbjuda ett kontrakt vore det jättekul, säger Johansson.

Simon Johansson slog igenom i VSK Fotboll 2012.

Sedan dess har den tekniske och löpstarke yttermittfältaren varit en nyckelspelare i Grönvitt.

Men nu kan han vara på väg bort.

Johansson befinner sig just nu i Tyskland – för provspel i TuS Koblenz som spelar i Regionnalliga Südwest.

- Jag gjorde precis första träningen. Jag ska vara här fem dagar sedan ska de utvärdera.

Hur gick det i dag?

- Helt okej. Det var en svår plan och jag gick upp 2 i natt för att åka hit. Så jag är inte jordens piggaste kille i dag, men det förstod de också. Jag skämde inte ut mig i alla fall, haha.

Johansson har kontrakt med VSK men har fått tillåtelse att åka på provspelet.

- Ramin (Kiani, huvudtränare) önskade mig lycka till. De vill att jag ska få den här erfarenheten och det är jag glad för.

TuS Koblenz ligger tia av 18 lag i tyska fjärdedivisionen.

Serien startar igen efter uppehållet i februari – och kan alltså förstärka med VSK-yttern inför den sista halvan av säsongen.

- Skulle de erbjuda ett kontrakt vore det jättekul. Men just nu har jag inte så mycket tankar mer än att det är en rolig erfarenhet. Tysk fotboll har en häftig kultur och allt är väldigt seriöst i klubben. Det var bra spelare på träningen och en mycket större ledarstab än vad det är hemma.

VLT kan också avslöja att både Landskrona och Östersund bjudit in Johansson på provspel under 2013.

Men båda gångerna har han tvingats tacka nej.

- Det har inte gått av olika anledningar. Men det är kul att det finns intresse även om jag inte gjorde min bästa säsong senast. Jag är väldigt taggad för att göra bättre ifrån mig den här säsongen, säger Johansson som inte stänger dörren för en fortsättning i VSK.