Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSS hoppas på medaljer

I morgon börjar SM i Halmstad. Västerås Simsällskaps tränare Leo Sandbergs prognos:
– Jag tycker vi har ett antal bra medalj-chanser, säger VSS-tränaren.

Västerås ställer upp med elva deltagare i SM.

– Det är ungefär det antalet som det har legat på tidigare år också. Den stora skillnaden är att vi är betydligt fler killar än tjejer i år, säger Sandberg.

Bland medaljhoppen finns Linus Kanth som är etablerad på den här nivån. Dessutom vann han kortbane-SM på 200 meter medley i vintras.

– Han tog ett antal medaljer redan förra året och ska vara med och hävda sig på seniorsidan. Men så är han ju sistaårsjunior och är även med där i några grenar, säger Leo Sandberg om sitt medaljhopp.

På damsidan märks Sara Ottosson-Bixo som kvalificerat sig för junior-EM i Belgrad som avgörs veckan efter SM.

– Jag förväntar mig att hon simmar bättre tidsmässigt än hon gjort tidigare under säsongen för att kunna simma ännu fortare i Belgrad.

Utöver det ser Sandberg fram emot att se college-simmarna Jonas Grundström och Jonna Nybäck.

Eftersom de har en träningsperiod i USA bakom sig har han inte lika bra koll på dem.

– Man träffar ju inte på dem så ofta. Det ska bli spännande att se vad de går för. Framför allt Jonas som vann SM för två år sedan. Han ska kunna vara med och slåss om medaljer.

Vad skulle ett bra SM betyda för er?

– Det är ju den största tävlingen på nationell mark som vi har och det är klart att all positiv uppmärksamhet vi kan få är bra för föreningen. Någonstans bygger man det hela på att tävla och se hur bra man kan bli. SM är ju inte riktigt så långt man kan komma inom simning men det är en bra bit på vägen för många.