Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waldegård laddad för Midnattsolsrallyt

I dag drar klassiska Midnattsolsrallyt i gång. På startlinjen – ex-världsmästaren Björn Waldegård, 68.  – Loppet är finurligt upplagt, säger han.

Annons

Rimbobon är en av tre tidigare världsmästare som kommer till start i årets upplaga av Midnattsolsrallyt. Även Stig Blomqvist, Team Tidö, och finländaren Hannu Mikkola, TTH, finns med i tävlings-klassen Historic.

VLT nådde Björn Waldegård på telefon just när han passerat kommungränsen till Västerås i går.

– Det är väldigt finurligt upplagt. Att Midnattssolsrallyt över huvud taget har fått återuppstå är ju skithäftigt. Det finns inte många banor i Sverige som kan mäta sig med den. Hela upplägget är kul, säger han.

Start- och målgång sker vid Rocklunda – men ex-världsmästaren har ingen uttalad målsättning inför tävlingen, som inleds i dag och pågår till lördag.

– När man börjar närma sig 70 som jag så betyder det där med placeringar inte lika mycket. Men det är klart, när man får på sig hjälmen i sådana här gamla fina biltävlingar så vill man ju tävla, säger Waldegård som kör en Porsche Carrera RS från 1975.

Waldegård får sällskap i bilen av kartläsaren Staffan Parmander.

– Jag skulle ju egentligen haft med mig grabben min (Mattias) som kartläsare. Vi vann ju kenyanska safarirallyt i november. Men i stället tar jag med mig Staffan, och det är ju inte direkt någon säckpotatis.

Deltar i Midnattsolsrallyt gör även eliten av svenska förare, med namnkunniga kort som Mats Jonsson, ledare av rally-SM, Thomas Rådström, Kenneth Bäckström och Gert Blomquist med flera.