Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: ”Det vi gör räcker inte till”

Tredje raka förluster. VIK Hockey har bara tagit nio av 27 möjliga poäng på de nio senaste omgångarna.
- Det vi gör nu räcker inte till, säger tränaren Mats Waltin.

Från seriens hetaste lag till iskalla – VIK Hockeys utvecklingskurva pekar rakt nedåt.

Under söndagen kom tredje raka förlusten.

Oskarshamn vann med 3-0 i ABB Arena inför 2144 personer.

VIK var aldrig nära att plocka hem tre poäng.

- Tredje raka förlusten … jag har vissa funderingar kring orsaken, men jag kan bara konstatera att det vi gör nu inte räcker till, säger tränaren Mats Waltin.

Han fortsätter:

- Passningsspelet är en del som alltid är intressant att analysera och där finns det mer att önska sedan en tid tillbaka.

VIK gjorde en usel hemmamatch.

Laget uppträdde slött och ointresserat. Gulsvart avlossade visserligen 32 skott – men Markus Svensson kunde hålla sin nolla utan större problem.

- Det finns betydligt mer att kräva av laget och vi har en intressant utmaning framför oss utifrån det läget vi har satt oss vi. Vi har mycket att jobba med, säger Waltin.

Nästa omgång spelar VIK hemma mot ett annat formsvagt lag – Malmö.

Då försvinner Broc Little, William Karlsson och Johan Alm iväg på landslagsuppdrag.

Kommer ni att låna in fler spelare då eller fyller ni ut med juniorer?

- Då handlar det mer om juniorer. Det kommer alltid tillfällen då spelare är skadade eller på landslagsuppdrag. Det är bara att köra utifrån det som gäller, det blir andra som får mer istid.

Djurgårdslånet Stefan Söder imponerade inte mot Oskarshamn. Forwarden var osynlig framåt och inne på två av tre baklängesmål.

Men Waltin försvarade honom efteråt och jämförde med backen Johan Alm som spelade desto bättre.

- Det är lättare för en back att komma in utifrån och ta till sig saker. Stefan ser man lite mer i dag av än mot Leksand. Jag tror att det är tid som behövs. Sen får det inte ta för lång tid för ett lån att komma in i det, men man måste vara klar över att det kan vara en hel del nytt för killarna att ändra spelsätt. Jag tror att Stefan kommer att synas mer redan på torsdag.

Waltin fick även frågan om varför jättelöftet Gustav Björklund saknas.

Han fortsätter att dementera att forwarden är petad på grund av disciplinära åtgärder.

- Det har helt med att göra att de spelare som vi behöver … jag tror stenhårt på Gustav framöver, men i nuläget är han inte bland de tolv forwards jag använder.