Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: ”Jag skäms som en blöt hund”

VIK Hockey förlorade hemma mot Borås med 4-3 efter straffar. Då var tränaren Mats Waltin minst sagt besviken – här är hans sågning under presskonferensen.

Boråstränaren Jens Gustafsson var först ut på presskonferensen.

Han avslutade den så här:

- Totalt över hela matchen tycker jag vi vinner rättvist. Vi sitter lite i förarsätet hela matchen. Vi gör kanske säsongens bästa bortamatch så här långt.

Därefter gick ordet till Mats Waltin.

Och VIK-tränaren höll inte igen kritiken efter den svaga insatsen.

– Som ansvarig för laget skäms jag som en blöt hund över våra första 35 minuter. Det är det sämsta jag har sett. Det är så jävla dåligt att det är beklagligt och jag skäms verkligen för det.

Han fortsätter:

– Det är inga konstigheter, var och en som förstår hockey … all respekt för Borås, men vårt uppträdande ... fy fasiken vad illa, det är under alla nivåer. Sen får vi ett mål, tursamt där Rasmus slår in en retur. Vi har i och för sig haft en och annan chans men det kändes bara som att ”det här kan rinna iväg för oss”. Det var otroligt dåligt uppträdande. Sen får vi 2-2-målet i slutet av andra perioden, men det känns ju mest som en skänk från ovan. Sista fem är väl okej, men det är ju mest för målet som gör att det finns energi.

Waltin fortsätter:

– Sen i tredje är det väl okej. Då var det bara ”skitsamma i resultatet” bara vi uppträder med någon sånär form av stolthet för att korrigera det urusla spelet vi haft innan. Så det är okej.

Matchen avgjordes på straffar.

– Straffar är ju straffar. De gör två bra, eller i alla fall en som är bra. Sen misslyckas en helt. Det finns så mycket att säga, men jag vill inte trassla in mig mer än att säga att jag skäms för uppträdandet. Det är under all kritik, och då tänker jag på de två första perioderna. Vi uppträder som en samling yra höns både med och utan puck.

Varför blev det så?

– Du, hade jag haft ett svar på det hade jag försökt korrigera det omgående.

Du gestikulerade en hel del i båset. Jag antar att du försökte väcka spelarna?

– Ja, det är som du säger. Man försöker. Det är min uppgift. Jag hade precis gjort om femmorna och hade backar som forwards ett tag precis när Rasmus (Sandström) gjorde mål. Då tänkte jag ”äh, nu får vi nog energi och kan ta det här till en hyfsad avslutning”. Sen gör Evan (McGrath) mål i slutsekunden och då hade man förhoppningar att återställa det vi ställt till med ett bra uppträdande i sista perioden. Och den var helt okej men förblindas av de första 35 minuterna. Det är illa.

Tredje raka hemmaförlusten …

– Ja, jag tycker att vi har väldigt mycket att jobba på. Jag ska inte fördjupa mig i det här men uppträdandet är lite annorlunda ibland hemma. Jag hade förhoppningar efter premiären att vi skulle kunna skapa en skön känsla, att vårat hem är här i borgen. Men så har det definitivt inte sett ut. Trösten är … sämre än så här kan det inte bli på hemmaplan. Det är absolut omöjligt. Då spelar jag hellre med en femma resterande 40 minuter.

Kan spelarna räkna med något annorlunda nästa träning?

– Det är sådana där grejer man håller internt. Men det finns all anledning att lufta saker och ting, så är det.

Forwarden Marcus Jonsson höll med Waltin om att VIK gjorde en dålig insats.

Om en eventuell bestraffning säger han:

– Vi får nog åka en hel del skridskor. Och det har vi förtjänat. Det är ingen bra match från vår sida.