Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waltin: ”Siffrorna varväldigt missvisande”

VIK Hockey slog Leksand med 2-1 i genrepet inför Hockeyallsvenskan. Men tränaren Mats Waltin var långtifrån nöjd.

- Vi såg tröga ut. Sega och sena, säger han.

Supertalangen William Karlsson styrde in 1-0 i krysset.

Och Marcus Jonsson utnyttjade en extremt turlig sargstuds och rakade in 2-0 i första perioden.

Filip Forsberg reducerade med knappt två minuter kvar av matchen – men VIK:s två mål i första perioden räckte för seger.

Det betyder dock inte att VIK imponerade.

Leksand var det klart bättre laget spelmässigt – och Gulsvart var stundtals hårt pressade i egen zon.

Hur tänker du efter genrepet, Mats Waltin?- Att ett mindre bra genrep förhoppningsvis ger en bra premiär. Siffrorna är väldigt missvisande. Jag tycker inte att vi gör någon bra match.

VIK-tränaren fortsätter:

- Vi är rätt bra runt egen kasse. Men så länge som vi vistades där i dag, så länge kan man inte vistas där. Då ramlar det in mål till slut.

VIK-målvakten Lars Johansson tvingades att rädda VIK flera gånger.

- Det var ingen höjdarmatch från vår sida. Vi såg tröga ut. Sega och sena. Vi gör en del grodor i ABC:ns grunder, som jag inte sett tidigare och som jag inte tycker om att se nu, säger Waltin.

På lördag åker VIK ned till Ljungby för seriepremiär mot Troja.

- Det viktiga är att vi är bra på lördag.

Sammanfattningsvis vann VIK fem av sju försäsongsmatcher.

Men det är historia nu.

- Det är fullständigt glömt nu. Vi kommer inte att ha ett dugg glädje av det på lördag. Men jag hoppas att vi har haft sekvenser under de här matcherna, om vi pratar grunden i spelidé, som har satt sig, säger Waltin.

Däremot antar jag att du är väldigt glad över att ha två stekheta målvakter i Johansson och Daniel Sperrle?- Det känns verkligen klockrent. Det känner jag en oerhörd tacksamhet för.