Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wäneskog (KD): Västerås äldreomsorg fungerar

 
Bristerna inom Västerås äldreomsorg
Visa alla artiklar

Svar på insändarna "Är vår mamma ett enstaka fall?", samt "Bedrövligt av de folkvalda".

Tack Marie och Åsa för att ni responderade så snabbt på artikeln i VLT lördag 10/3. Det ger mig möjlighet att förklara vad som hände på kommunfullmäktige 8/3. Som ni skrev är jag sjuksköterska och har ägnat stor del av mitt yrkesverksamma liv åt äldreomsorgen. Jag tycker det är tråkigt om ni tolkat mina ord på Västerås kommunfullmäktige som att jag inte berörs av varje enskilt ärende där allt kring vården inte fungerat. Jag är uppriktigt ledsen för det varje gång det kommer till min kännedom och är medveten om att det sker inom Västerås.

För att förtydliga det jag uttryckte på kommunfullmäktige så kritiserade jag i huvudsak Liberalernas påstående att äldreomsorgen är i misär. För mig är misär något ytterst starkt och avser en händelse som pågått under lång tid och förvärrats. Så är verkligen inte fallet med Västerås äldreomsorg. Oavsett utförare så har vi i huvudsak en äldreomsorg som fungerar. Vi har till och med ett överskott på platser i servicehus, men ett litet underskott avseende äldreboenden och trygghetsboenden. Vi avhjälper brister varefter de uppkommer och har under de senaste åren kunnat både förbättra äldrevården samtidigt som vi kunnat dra ned underskottet. Detta faktum kritiserar oppositionen och Liberalerna i synnerhet.

Media har till uppgift att granska och debattera det vi gör, det är jag fullt med på och deras granskning behövs. Vad jag uttryckte var bara att Liberalernas nidbild av en äldrevård i misär inte är en sann bild av situationen och detta behöver framhållas. En partsbild av läget är inte en korrekt granskning. Jag är mycket ute i verksamheten och håller tät kontakt med den, därför vet jag hur äldrevården mår. Jag hoppas och önskar att de politiker som kritiserar äldrevården så starkt också gör det, besöker verkligheten ofta.

Jag känner mig mycket trygg i de beslut jag är med och tar i äldrenämnden. För mig råder ingen misär. Problem finns, vilket jag beklagar, men de är undantag och något vi ständigt arbetar på att lösa och granska orsaker till. För mig finns inga enskilda ärenden som inte tas på allvar. Jag kommer gärna på besök och hör om er situation, för det är därför jag som kristdemokrat är vald till uppdraget som 1:e vice ordförande i äldrenämnden för att höra om verkligheten. Kontakta vår politiske sekreterare så löser vid den saken.

Elisabeth Wäneskog (KD), 1:e vice ordf. äldrenämnden i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare