Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wasp-gitarristen lär dig lira gura

På torsdag är gitarrhjälten Doug Blair i Västerås för en unik gitarr-clinic.

Annons

Doug Blair är gitarrist i Wasp sedan 2006. När han inte spelar själv lär han ut konsten till andra. På torsdag är han i Västerås för en unik gitarr-clinic.

– Jag vill helst undervisa där jag vet att vår musik är mest uppskattad, berättar Doug.

Det är i Sverige och Finland som de mest hängivnaWasp-fansen finns, inte hemma i USA. Därför lägger Doug Blair många arbetstimmar i samarbete med Åbo Rock Academy och Studieförbundet Vuxenskolan.

Det är den senare, med verksamhetsutvecklare Linnea Landstedt i spetsen, som ordnar torsdagens gitarr-clinic på Stadsbiblioteket i Västerås.

– Ett ultimat tillfälle för alla som vill lära sig mer om både musiken och branschen, säger hon.

Under den 1,5 timme som clinicen pågår ska Doug Blair både spela, visa olika tricks och prata om hur branschen fungerar. Med sig har han sina egendesignade specialgitarrer. Den ena är akustisk och elgitarr i ett, den andra har både gitarr- och bassträngar.

– Det var de som gav mig jobbet i Wasp, säger han och understryker vikten av att hitta sin egen unika stil för att bli ihågkommen.

Linnea Landstedt, själv musiker sedan många år och frontperson i thrashmetalbandet Tyranix, säger att många har frågat efter en gitarr-clinic.

– Så nu hoppas jag att alla tar tillfället i akt!

Annons