Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webbfråga: Vilken klubb ska stan satsa på?

Västerås har en oehörd bredd inom idrotten. Bra eller dåligt?

Inför valet undrade VLT varför partierna inte lyfte fram sina planer för den lokala elitidrotten.

Lokala partirepresentanter menar dock att elitidrottsfrågor tydligt har kommunicerats, men att deras debattinlägg ej uppmärksammats.

”Satsningar på elitidrott lokalt kan vara att jobba för ett återinförande av elitstöd till föreningar och enskilda idrottare”, meddelar Mikael Palmqvist från Centerpartiet.

Just detta har i viss mån förverkligats av Västerås stad som instiftat ett elitidrottsstipendium för 2014. Stipendiebeloppet är 25 000 kronor. Så här lanserar

Västerås stad detta:

”Västerås stad har bildat en strategisk grupp för att utveckla och marknadsföra elitidrotten i Västerås samt tecknat marknadsavtal med ett antal elitföreningar för 2014. Gruppen vill utveckla och marknadsföra elitidrotten genom att dela ut ett antal stipendier till elitidrottare i Västerås.”

VLT:s sportchef Pasi Hiirikoski ställer sig dock fortsatt undrande till stans elitidrottssatsning:

”Om Västerås ska ha lag i absolut Sverigetopp funkar det inte med småsatsningar hit och dit. Frågan jag vill ha svar på är: Vilka elitklubbar ska stan satsa på och vilka ska ratas?”

Vad tycker du? Klarar Västerås att satsa på alla klubbar i alla sporter, eller bör stan bestämma sig och spetsa sin satsning? Och vilken/vilka klubbar ska stan i så fall satsa på?

Ge din röst i webbfrågan här nedan.