Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Webbkamera ger inte rättvisa åt verkligheten”

Centerpartisterna Per Wernberg och Marianne Avelin vill att Hallstahammar kopplar in en webbkamera till kommunens hemsida.

Imotionen skriver de att många kommuner med framåtanda har en bra hemsida med en webbkamera som visar någon eller några av kommunens bästa vyer.

– Blir någon intresserad av vår kommun ska han eller hon kunna få en ”liveblick” när som helst, säger Wernberg och Avelin.

Men näringslivsenheten avfärdar förslaget enligt följande resonemang. Visst är det viktigt att visa upp vyer från kommunen. Men det görs bäst med vältagna fotografier, upplösningen i webbkamerorna ger inte alltid rättvisa åt verkligheten. Dessutom är det inte heller vackra vyer som lockar när exempelvis barnfamiljer väljer att flytta hit. Det är ekonomi, barnomsorg, arbete och goda kommunikationer i första hand.