Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Weekendresor populära bland barnfamiljer

Weekendresor är populärare än någonsin och den nya trenden är att barnen också får följa med. Det visar en undersökning från resebolaget Ving.

Framförallt är det europeiska storstäder som lockar barnfamiljer. Allra mest poppis är Disneyland Paris följt av London. Sedan förra året har de bokade resorna till Paris ökat med 167 procent hos Ving. En orsak till det ökade intresset till europeiska storstäder kan vara den korta flygtiden och att det blivit billigare eftersom vi har en stark valuta mot både euro och pund.

På familjesajten Familjeliv.se märks den ökande trenden i sajtens diskussionsforum. Medlemmen ”Smufflan” reste nyligen till London med sin son som är 1.5 år.

- Resan gick jättebra även om jag fick anpassa dagarna och tempot efter den lille. Vi tog många pauser i parker och på lekplatser och besökte sevärdheter som intresserar små barn som till exempel London sea world aquarium, berättar ”Smufflan”.

Enligt Vings undersökning Resepanelen där över elva tusen personer svarat på frågor om weekendresor svarar fyra av fem att de helst vill ägna sig åt att äta och dricka gott på sin resa. Nästan lika många vill bara strosa runt och bekanta sig med staden. Drygt varannan vill titta på sevärdheter och sex procent av de tillfrågade reser för att titta på ligafotboll. De flesta är överens om att barnens behov prioriteras när barnen följer med. Magdalena Öhrn som är informationschef på Ving tycker att det är extra viktigt att välja ett hotell med bra läge när barnen hänger med.

-Det är smart att bo nära attraktioner och sevärdheter eftersom barnen kanske inte orkar med att gå så långa sträckor. Det kan också vara bra att resa när det är någorlunda varmt ute så att man inte behöver pälsa på vintermunderingen på hela familjen. Exempelvis ska man kanske inte välja Berlin i januari utan istället något varmare som till exempel Rom, tipsar Magdalena Öhrn.

Det finns mycket som kan locka barnfamiljer i storstäderna. Men om man ska ta barnen med sig på weekendsemester är det viktigt att tänka på att anpassa aktiviteterna på semestern efter sällskapet.

-Har man rätt ålder och intresse kan det vara hur kul som helst att få uppleva Eiffeltornet i Paris eller St Peterskyrkan i Rom. Däremot kanske barnen inte tycker att det är så kul att gå från butik till butik eller att kika på tavlor en hel dag i Louvren, vilket måste brytas av med något annat säger Magdalena Öhrn.

Topplistan över weekendresemål

Topplistan över weekendresemål

- London

- Paris

- Rom

- New York

- Barcelona

Källa: Ving