Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wenströmska JO-anmält

(Uppdaterad 21.10) Wenströmska gymnasiet har, som enda skola i Västerås, blivit anmäld till Justitieombudsmannen av Sverigedemokratisk ungdom (SDU). Orsak: SDU anser att Wenströmska diskriminerar partiet.

Men Wenströmska är i gott sällskap. Inte mindre än 47 skolor över hela Sverige har anmälts.

– De har, vad jag vet, inte gjort någon ansökan att få komma. Vi har ju en policy på gymnasieskolorna i Västerås om hur det ska gå till under valet, och enligt den måste alla olika partier få komma, säger gymnasierektorn Irene Ekström.

Det tillbakavisas dock av Erik Almqvist, ordförande iSDU:

– Vi skickade in en ansökan om att få komma för nästan två månader sedan, och rektorn ringde mig dessutom personligen för över en månad sedan efter att en av våra medlemmar hade varit på henne för att vi skulle få komma. Hon hänvisade till att vi skulle få komma i maj. Men det har varit flera ungdomsförbund där redan och det har varit debatter mellan riksdagspartierna och vi har inte fått vara med. Skolverket har sagt att man ska få vara delaktig på lika villkor, och det anser vi inte att vi har fått vara. Det är det som JO-anmälan gäller.