Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westman tror på tuff match mot Kalix

Sju olika VSK-spelare gjorde mål mot Kalix när laget krossades i ABB Arena. När lagen möts igen i kväll tror VSK-tränaren Andreas Westman på en helt annan matchbild.

VSK Bandy har hamnat lite i skymundan den här veckan på grund av cirkusen kring Per Fosshaug och Tillberga. Men i dag åker Gönvitt upp till Norrbotten för att möta Kalix.

När lagen möttes i ABB Arena vann VSK enkelt med 11–3, bland annat efter att bröderna Rintala gemensamt gjort tre mål mot sitt gamla lag.

Trots det sätter tränaren Andreas Westman upp ett varningens finger inför kvällens match.

– Det är ett väldigt hemmastarkt lag har vi sett under seriens gång, och även om vi vann ganska lätt senast så blir det en helt annan sak att möta dem där uppe, säger han.

Det som blir avgörande blir enligt Westman, som så många gånger förr, när-varon.

– Vi måste vara där till hundra procent allihop och verkligen se till att vara så bra som vi kan vara. Vi måste också vara beredda på att Kalix är ett helt annat lag på hemmaplan, och vi kommer dessutom ha en lång resa i benen. Så det blir en rejäl fight, säger han.

Ljumskskadade Ted Andersson och handskadade Victor Engström är enligt Andreas Westman inte så långt borta från att göra comeback, men i kväll är de inte med.

– De är inte riktigt klara än så det blir samma gäng som vid de fyra senaste matcherna.