Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wikström tar avstånd mot deportering av romer

EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) tog kraftigt avstånd mot Frankrikes deportering av romer, när hon i dag besökte Västerås.
-Jag kommer att agera i EU-parlamentet mot massavvisningarna och kan tänka mig sanktioner mot Frankrike.

Wikström som sitter i EU:s utskott för medborgliga fri- och rättigheter samt i utskottet för rättsliga frågor är också utsedd att samordna EU:s framtida asylpolitik.

Förutom att besöka Centrum för klinisk forskning och mingla vid Folkpartiets valstuga på Sigmatorget, träffade hon bland andra Elsa Kwiek som sitter i det romska rådet i Västerås .

Elsa Kwiek, själv polsk rom berättade för Wikström om det lokala rådets arbete men också om hur deporteringarna i Frankrike väckt oro bland romer i Västerås.

-Det har varit väldigt skrämmande, många diskussioner har uppstått att ”nu händer det igen”. Vi har ju många gamla som minns, sa Elsa Kwiek till EU-parlamentarikern.

Cecilia Wikström slog med skärpa fast:

-Vi har sett deportering som metod förr i Europas historia och det är inte den metod vi ska välja för framtiden!