Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yepstr hjälper unga hitta arbete

Yepstr för samman hushåll med ungdomar för enklare jobb i hemmet. Sofie von Krusenstierna från Västerås håller i trådarna.

Annons

Den appbaserade tjänsten förmedlar jobb till unga 15–21 år.

Hushåll skriver in vad de vill ha hjälp med. Det kan handla om gräsklippning, barnpassning eller att gå ut med hunden.

Ungdomar som registrerat sig får ett pling i telefonen om de bor i närområdet och kan tacka ja och vänta på att bli vald för jobbet.

Yepstr finns i Stockholm men företaget siktar på att starta även i andra städer.

– Det finns väldigt många drivna ungdomar som söker jobb därute. Samtidigt finns det många hushåll som behöver hjälp. Vi för dem samman och tar hand om allt det jobbiga som utbetalning, skatter och försäkringar, säger Sofie von Krusenstierna som är född och uppvuxen i Västerås.

Hon har kontakt med uppdragsgivare och ungdomar samt minderårigas föräldrar som får info om vilka uppdrag deras barn får.

– Med den här tjänsten kan ungdomar få in en fot på arbetsmarknaden. Det är svårt att i sin cv skriva att man klippt gräs hos grannen. Men om man jobbat genom Yepstr så kan man sätta upp det i sin cv och få arbetsgivarintyg. På en arbetsmarknad där det alltid efterfrågas arbetslivserfarenhet är det viktigt, säger Sofie von Krusenstierna.

Läs också: Allt fler unga får jobb

Läs också: Här finns framtidens jobb

Läs också: Årets vardagshjälte - en eldsjäl i butiken