Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yrkesprogrammen lockar

Ett fullspäckat program lockade närmare 150 besökare till Kantzowska gymnasiets öppna hus i går kväll.

Den lokala rockgruppen Martin och the Misfits gjorde bejublade framträdanden varvat med intervjuer av bland andra kommunalrådet Catarina Pettersson och tidigare elever som nu har fått jobb.

Lars Jonsson, gymnasiechef på Kantzowska gymnasiet, såg nöjd ut när han gick runt och pratade med besökarna.

Som bekant har Kantzowska tvingats ändra inriktning. Nu är det ett renodlat yrkesgymnasium kompletterat med teknikcollege.

På skolan finns programmen bygg- och anläggning, el- och energi, industri, VVS och fastighets. Dessutom Strömsholms ridsportgymnasium. Introduktionsprogram finns för dem som vill ha en individuell studieplan.

– Teknikcollege innebär att vi har ett tätt samarbete med näringslivet och Mälardalens högskola, konstaterar Lars Jonsson.

Han berättar också att skolan satsar på att försöka få fler flickor att söka till industriprogrammen, genom visa exempel på flickor som lyckats bra med utbildning och jobb.

–Det finns en stor efterfrågan på unga kvinnor i tekniska yrken, säger Catarina Pettersson, kommunalråd (S).

– Det är viktigt att satsa på våra ungdomar. Det betyder mycket för framtiden att ha ett gymnasium på orten, tillägger hon.

Pontus Lie och Tobias Roos går båda på byggprogrammet, första året. De är överens:

– Vi har äntligen hittat rätt utbildning.