Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Zockes" åsikter delar bandy-Sverige – nu är profilen klar för en ny säsong på Bandypuls

Få personer i bandy-Sverige väcker känslor som Tobias "Zocke" Johnsson.
Nu är profilen med de starka åsikterna klar för en tredje säsong som krönikör på Bandypuls.
– Jag bryr mig inte så jäkla mycket om jantelagen utan säger vad jag tycker och tänker, säger han.

LÄS ÄVEN: Bandypuls supersatsning – livesänder toppmatcher i Elitserien

– Som gammal forward brukar man ju säga att folk inte går på samma fint tre gånger.

Tobias "Zocke" Johnsson skrattar när han drar liknelsen. Efter två säsonger med populära och omdiskuterade krönikor är den åsiktsstarke profilen, tidigare klubbchef i Tillberga, klar för en tredje säsong på Bandypuls.

– Det känns så klart otroligt kul och hedrande eftersom man brinner för bandyn och för att det är fantastiskt kul, säger han.

I stort sett hela bandy-Sverige känner till dig – men vem är du enligt dig själv?

– En bandytokig tvåbarnsfar från Västerås med ett kanske ohälsosamt stort intresse för bandy.

Varför har du blivit känd i svängen, tror du?

– Jag har ett otroligt brett kontaktnät, har alltid varit nyfiken och är inte rädd för att ta nya kontakter. Oavsett om det gäller en supporter i Sirius, en landslagsspelare eller någon i Dalarnas bandyförbund, säger "Zocke", som med över 2 000 följare är en av bandysportens största på Twitter.

– Jag tror att om man har lite självdistans och glimten i ögat så blir allt enklare.

LÄS ÄVEN: Klart: Bandypuls blir Svensk Elitbandys mediapartner – och satsar: "Blir större än någonsin"

Du får välja bland alla karaktärer och profiler som finns, både fiktiva och verkliga. Vem skulle du beskriva dig som, och varför?

– Som (Oskar) Löfgren i Repmånad. En glad, positiv människa som bara ser möjligheter och som har en stor portion humor.

"Zockes" krönikor väcker alltid känslor. De både älskas och hatas, hyllas och ifrågasätts. Bakom hans ofta hårda ton finns naturligtvis en taktik.

– Jag är kanske inte som svensken är generellt. Jag bryr mig inte så jäkla mycket om jantelagen utan säger vad jag tycker och tänker, på gott och ont, säger han.

– Jag tycker att det är bättre att säga vad man tycker än att tycka och inte våga stå för det. Det tycker jag är ett sämre drag hos människor.

MISSA INTE: LÖRDAG 28/10: Allsvenska supercupen ska avgöras – Bandypuls livesänder matcherna

Går du över gränsen ibland?

– Ja, absolut. Men man får skilja på yrkesroll, föräldraroll och bandyroll. I bandyn tycker jag att det är lite skitnödigt och tråkigt ibland, så där väljer jag medvetet att ibland vara en "firestarter", säger "Zocke".

Han utvecklar:

– Jag sticker ut hakan och drar lite obekväma sanningar för diskussion. Inte för att jag vill framstå som dum i huvudet, utan för att det behövs mer engagemang i bandyn. Jag försöker vara ett bränsle till debatten.

– Det är inte alltid som jag har rätt, men då får ju folk övertyga mig om motsatsen. Det händer inte ofta, men...

"Zocke" skrattar igen.

LÄS ÄVEN: Stor spelarenkät inför elitserien – om motståndare och lagkamrater: "Han är som mig, hjärndöd i stridens hetta"

Vad kan bandyläsarna förvänta sig inför ditt tredje år som krönikör hos oss?

– Det blir mer befriande i och med att jag inte har någon officiell roll i något bandysammanhang. Så det blir enklare att uttrycka sig utan att förbundet står och knackar på med räkningar och skit.

Kommer du att ändra på något?

– Nä, men jag ska försöka skriva vasst och med glimten i ögat, och förhoppningsvis blanda in lite gamla anekdoter och sköna stories från bandyns underbara värld. Jag har rätt bra koll på vad som händer bakom kulisserna.

Du får avsluta intervjun med en helt valfri mening. Vad säger du?

– Hellre hårt och över än löst i mål.