Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrubba, gnugga, polera från topp till tå

Överraska mamma med ett mysigt spa-besök. Om en vecka är det mors dag, VLT tipsar om avkopplande lyx i våra trakter.

Annons

Att ta hand om och vårda sitt inre och yttre ligger i tiden. Såväl kvinnor som män lyxar gärna till det med diverse kropps- och ansiktsbehandlingar, alternativt skänker spapaket i gåva.

Ett spabesök sägs höja mysfaktorn sommar som vinter. Vi badar och bastar oss igenom upplevelser, varvar ner, laddar om och har det bekvämt och slappnar av ensamma eller i goda vänners sällskap.

Parspa-samvaro är också populärt. Då gärna kopplat till en god middag och behandlingar.

Olika spa och relaxavdelningar spänner bågen olika högt. Vad bör då ingå i en spaupplevelse för att ge maximal utdelning?

Specialisterna menar att ett bra spa måste kännas fräscht och tilltala ögat, erbjuda professionalitet, upplevelser och fina behandlingar. Där ska skrubbas, rubbas, blötläggas och poleras från topp till tå.

Västeråsarna själva hävdar att de inte nöjer sig med relaxavdelning utan också vill kunna välja ur en välmatad behandlingsmeny. De vill också ha tillgång till bubbelpool samt vill känna sig lyxiga och bortskämda.

Västerås kan stoltsera med flera inarbetade spa- och relaxanläggningar. VLT tipsar om några:

Wellnes spa, Tallmätargatan 3: Erbjuder allt; från choklad och kaffescrub till älgört, havssalt- och mintmassage för att rensa kroppen från slaggprodukter och strama upp huden. Populärt är ler- och aloeverainpackningar och arun thaimassage .

– Vår infraljus- och färgbastu är också väldigt populär. I bastun mjukas muskler och leder upp och kroppstemperaturen höjs vilket är bra för kroppen. Från taket skickas dessutom färgstrålar ut, vilket också påverkar oss människor på olika sätt, säger Annelie Axelsson, som driver Wellnes spa tillsammans med sin mor.

Årets nyhet; en sprillans ny inomhusstrand som öppnar i augusti.

– Här erbjuds kunderna allt som är bra med solljuset samtidigt som de slipper farliga UV-strålar. Vi tror den kan bli populär.

Ditt spa, Svarvargatan 3: Satsar på skalpmassage, eukalyptuskurer och aroma, Spirulina och alglerainpackningar med mera.

Helskön dagspa, Västra Ringvägen 21: Satsar på kropps- och ansiktsbehandlingar av olika slag utöver aroma-hotsten och annan massage.

Hässlöhusets spa, Flottiljgatan 69: Ger kunderna helkroppsskrub, lavendeldrömmar och hetastenar-massage. Särskilt magnesium-wellnessbehandlingen är populär just nu.

– Den är bra för återhämtning när man är riktigt trött i kroppen. Tack vare vår magnesium-kräm ökar blodcirkulationen i musklerna, säger hud- och spaterapeuten Susanna Holm.

– För att rusta sig inför sommaren erbjuder vi just nu också en helkropps-behandling kombinerad med ansiktsbehandling. Det uppskattas av många.

Kokpunktens äventyrsbad, Kraftverksgatan 11: I den varma källan på relaxavdelningen och med utsikt över Mälaren finns två jetstreams att simma mot. Här finns också en aromapool att simma i för att njuta av dofter och lugna sina sinnen.

Tre bastukoncept höjer kroppsvärmen på olika sätt. Här finns också upplevelseduschar i form av tropisk dusch, isregn och skyfall. Vid skyfall drar kunden i ett snöre till en hink och får en massa iskallt vatten över sig. Man kan också rubba sig med istappar.

Färna herrgård: Den som vill åka en bit utanför stan kan lyxa till utflykten med ett besök på Färna herrgård där behandlingar från topp till tå erbjuds; allt från helkroppspeeling, till lite av varje-kurer och helkroppsinpackningar. Förutom att du erbjuds kontrasten mellan herrgårdssalong och bergslagsnatur kan du lyxa till det med morsdagsmeny och trevlig massage.

Sätra Brunn: Varför inte titta in på kurorten Sätra Brunns nuvarande spaavdelning. På 1700-talet samlades man här för att dricka brunn, i dag för att dränka kroppen i vinångor. De som vill kan ta ett 1700-talsinspirerat kurbad. Upplevelsen skräddarsys efter person. Eter karbadet kan aromainpackning och halvkroppsmassage fås, och ansiktsrengöring. Behandlingar medels vinprodukter som sägs stärka och strama upp huden erbjuds också. Obs, vinet ska inte drickas upp, utan skrubbas in.

Jonna Keränen, 33, redovisningsekonom, Gryta:
Grace Enström, 30, lärare, centrum:
Annika Säteri, 55, lärare, Hammarby:
Beate Pettersson, 44, art director, centrum:
Isabel Näslin, 29, sjuk- sköterska, centrum:

Mer läsning

Annons