Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En belöning för all tid man lägger ner"

Han utsågs till Årets företagare 2015 på Guldstänksgalan. Nu får grundaren tillika vd:n för Tågskadecenter Ari Koskinen representera Västmanland i riksfinalen. ”Verkligen hedrande”, säger han.

Annons
Ari Koskinen, grundare tillika vd för Tågskadecenter i Västerås AB, har utsetts till årets företagare i Västmanland. Därmed får han representera länet i riksfinalen i Stockholm 14 oktober.

Under en ceremoni på Slottet under tisdagen utsågs Ari Koskinen på Tågskadecenter i Västerås AB till Årets företagare i Västmanland, av Företagarna Mälardalen och juryn bestående av Per Vannesjö, ordförande Företagarna Mälardalen, landshövdingen i Västmanland Minoo Akhtarzand samt Caroline Drabe, vd Västerås Science Park.

- Det är en belöning för all tid man lägger ner på företaget, och det är medarbetarna som gjort att jag kunnat ta emot det här priset. Utan dem skulle det aldrig fungera, de ställer alltid upp och det är aldrig någon knorr.

Så här lyder motiveringen: "Årets Företagare står för det som alla kunder drömmer om, 100 % kunskap, kvalitet och omsorg. De är kända för att vara bäst och varje medarbetare är expert på sitt område. Sedan starten 2009 har företaget växt snabbt och de senaste åren fyrdubblat sin omsättning. Ett briljant exempel på att kvalitet och noggrannhet lönar sig."

I mars utsågs Ari Koskinen till Årets företagare 2015 på företagsgalan Guldstänk.

Läs mer: Tågskadecenter fördubblar antalet anställda

Det firade han med sina medarbetare under festkvällen och därefter bokade Ari biljetter till och hotellrum till riksfinalen 14 oktober.

- Vi ville vara med även om vi inte hade varit regionvinnare. Men jag hade inte kunnat drömt det här. När jag gick så långt som att vinna på Guldstänk, kände jag mig som en vinnare. Men att få den här utmärkelsen är pricken över i:et, säger han.

Allt började egentligen redan 1983, då Ari Koskinen startade AK:s bilplåt för att reparera plåtskadade bilar. Han fick drygt 20 år senare förfrågan av Bombardier om han kunde laga kollisionsskadade tåg, och 2009 han igång Tågskadecenter som reparerar kollisionsskadade tåg och spårvagnar.

Läs mer: Här blir kollisionsskadade tåg och spårvagnar som nya

Verksamheten har gått som på räls, med en omsättning som ökat stabilt.

- Vi alla på företaget känner att det är något bra som vi gjort. Företaget uppmärksammas mer, fler folk pratar om Tågskadecenter.

Mer läsning

Annons